COVID-19 | Beijingul renunță la carantină și testarea epidemică!

Ministerul Culturii și Turismului din China a anunțat că în perioada următoare va elimina limitele de capacitate pentru spectacole și spațiile de divertisment din zonele cu risc scăzut Covid-19. Potrivit unui aviz transmis la nivel național, autoritățile provincial vor decide cu privire eliminarea limitelor de capacitate, în funcție de situația epidemică locală.

Mai mult, începând de ieri, la intrarea în capitala Beijing persoanele din regiunile cu risc scăzut epidemic din zona continentală chineză nu mai trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului Covid-19 cu acid nucleic. Mai mult, au fost anulate: perioada de carantină de 14 zile și cele două testări după șapte, respectiv 14 zile de la sosire.

Deciziile au fost adoptate ca urmare a faptului că la nivelul Chinei sunt relaxate tot mai mult restricțiile impuse de epidemia COVID-19, dar și de faptul că în toată țara vremea se încălzește. Cu toate acestea, autoritățile solicit populației să rămână vigilentă la amenințarea virusului.

În condițiile în care până luni, la nivel național, China a vaccinat anti-Covid peste 67,9 milioane de persoane din zona continental, Comisia Națională de Sănătate a informat că până la sfârșitul lunii iunie va fi asigurată vaccinarea a 40% din cei 1,4 miliarde de chinezi. Nivelul de 70-80% vaccinare urmează să fie atins până la jumătatea anului 2022.

Potrivit producătorilor de vaccinuri anti-Covid-19, China va ajunge anul acesta la o capacitate de cel puțin 2,4 miliarde doze.

Raportările de miercuri, 17 Martie 2021, arătau că zona continental a Chinei se afla în cea de-a 27-a zi cu ZERO noi cazuri de infecție locală, în timp ce capitala Beijing se afla în cea de-a 45-a zi cu ZERO noi cazuri.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate din China, de la declanșarea epidemiei interne Covid-19 au fost înregistrate 102.433 cazuri din care 5.163 de import. Din total, în 4.849 cazuri a fost înregistrat decesul, iar 97.038 cazuri au fost recuperate, rata generală de recuperare fiind de 94,73%. (vezi grafic)
Astăzi, China mai are în supraveghere un număr de 546 cazuri de infecție cu noul coronavirus.

În urmă cu un an, la data de 10 Martie 2020, scriam că după eforturi uriașe, “”, viața în tot mai multe cartiere din orașul Wuhan revenind la normal.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la COVID-19 | Beijingul renunță la carantină și testarea epidemică!

 1. Daniel spune:

  Si daca o va face, ce facem? Nu sunt impotriva vaccinului, dar nu mi se pare corect. 🙁 A aparut si pe un grup de Wechat in engleza ceva…

  • Dan Tomozei spune:

   Dacă se va ajunge la această situație, rămâne să vedem.
   Până acolo însă, discuția este fără suport. Dacă …
   Dacă cei din România și Europa acționau pentru oameni, nu pentru afaceri … Dacă … dacă …

 2. Daniel spune:

  https://stirileprotv.ro/stiri/international/china-va-permite-accesul-in-tara-doar-strainilor-vaccinati-impotriva-covid-19-cu-un-vaccin-chinezesc.html

  Cu asta ce facem, maestre? D-ta postezi de Europa si uite ce zic chinezii? Nu doar ca vaccin obligatoriu, dar musai chinezesc!

  • Dan Tomozei spune:

   PROTV preia surse străine, câtă vreme are ambasadă chineză la București. Mai mult, PRO TV nu înțelege mare lucru și însăilează/preia decupaje și capete de informații chineze, primite pe surse americane.
   Nu există nicio COMUNICARE OFICIALĂ din partea MAE chinez care să confirme știrea PRO TV. Dimpotrivă, se vorbește exclusiv despre testare și carantinare la intrarea în țară.
   Repet, până astăzi, 18 Martie, NU A FOST aplicată ȘI a fost anunțată OBLIGATIVITATEA vaccinării la intrarea în China!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.