COVID-19 | China continentală, ZERO cazuri din 18 Februarie!

Zona continentală a Chinei a a intra astăzi în cea de-a 28 zi cu ZERO noi cazuri de infecție locală Covid-19, în timp ce capitala Beijing se afla în cea de-a 46-a zi consecutive cu ZERO noi cazuri. Ultimul caz Covid-19 confirmat în zona continentală chineză a fost înregistrat la data de 17 februarie a.c.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Națională de Sănătate (NHC), astăzi, 18 Martie 2021, au fost raportate 6 noi cazuri asimptomatice și 6 noi cazuri de infecții COVID-19 de import. De asemenea, nu au fost raportate decese legate de COVID-19.

De la declanșarea epidemiei COVID-19, numărul total de cazuri confirmate COVID-19 în zona continentală chineză a ajuns la 90.072, în timp ce numărul deceselor este de 4.636.

La nivelul întregii țări, de la declanșarea epidemiei, au fost înregistrate 102.450 cazuri (din care 5.169 cazuri de import), 4.849 decese. Un număr de 522 pacienți se mai află sub observație, din care 261 asimptomatici. Rata recuperare la nivel național în China este de 94,75%.

Capitala Beijing (22 milioane locuitori), avea raportate astăzi ZERO noi cazuri, 3 aflată încă în observație, cu un total general de 1.049 cazuri (9 decese) și o rată de recuperare de 98,85%.

Așa cum am arătat, Ministerul Culturii și Turismului din China a anunțat că în perioada următoare va elimina limitele de capacitate pentru spectacole și spațiile de divertisment din zonele cu risc scăzut Covid-19. Potrivit unui aviz transmis la nivel național, autoritățile provincial vor decide cu privire eliminarea limitelor de capacitate, în funcție de situația epidemică locală.

Începând de ieri, la intrarea în capitala Beijing, persoanele din regiunile cu risc scăzut epidemic din zona continentală chineză nu mai trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului Covid-19 cu acid nucleic. Mai mult, au fost anulate: perioada de carantină de 14 zile și cele două testări după șapte, respectiv 14 zile de la sosire. (Vezi AICI)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.