COVID-19 | China a depășit pragul de 100 milioane de doze de vaccin administrate!

China a intensificat procesul de vaccinare împotriva epidemiei Covid-19 reușind să depășească, duminică, pragul de 100 de milioane de doze anti-COVID-19 administrate, ajungând la 102,4 milioane, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate (NHC) din China. Vaccinarea se face prin participarea voluntară și consimțământul informat, autoritățile chineze demarând inclusiv vaccinarea pentru cetățenii străini din marile orașe, în baza programării.

Director adjunct al biroului de control al bolilor din cadrul NHC, Wu Liangyou, planul de vaccinare se concentrează pe grupurile cheie, inclusiv pe persoanele care se află în orașe mari sau mijlocii, orașe portuare sau zonele de frontieră, pe angajații din întreprinderile de stat, studenți, cadre didactice, personalul din marile magazine. Persoanele cu vârsta peste 60 de ani sau cu boli cronice pot primi, de asemenea, vaccinul.

După prima doză, a doua va fi administrată la trei, până la opt săptămâni. Expert șef în cadrul echipei de imunizare din cadrul NHC, Wang Huaqing, a declarat că oamenii sunt sfătuiți să primească două doze din același tip de vaccin. Acesta a subliniat că toți cei care sunt eligibili ar trebui să primească vaccinurile cât mai curând posibil, pentru a construi imunitatea generală.

Așa cum am mai arătat, având în vedere rezultatele obținute în combaterea epidemiei Covid-19, autoritățile chineze nu privesc vaccinarea de urgență în masă o prioritate, atenția fiind concentrată pe îmbunătățirea vaccinurilor proprii și aplicarea programului de vaccinare în masă într-un ritm adaptat la nevoile naționale.
Prognozele interne arată că nivelul vaccinării interne va ajunge la 70 – 80% din populație, până cel târziu la jumătatea anului 2022, sperându-se să se ajungă la 900 de milioane, până la un miliard, dintre locuitorii țării, ținându-se cont de capacitatea internă de producție a vaccinurilor.

Aceasta în condițiile în care, producția zilnică de vaccinuri anti-Covid-19 a ajuns, la finalul lunii curente, la aproximativ cinci milioane de doze, triplu față de producția zilnică din luna februarie.

Potrivit raportărilor prezentate luni, aferente datei de 28 Martie, în zona continentală a Chinei au fost înregistrate ZERO noi cazuri de infecție cu transmisie internă, cu două cazuri în ultimele 11 zile. De asemenea, au fost înregistrate 15 noi cazuri la persoane venite din afara Chinei, testate la intrarea în țară, și 18 noi cazuri asimptomatice.

În același timp, cantitatea de vaccinuri produse în China exportate a depășit 260 de milioane de doze, numărul țărilor și regiunilor care au aprobat utilizarea acestora pentru uz comercial sau de urgență ajungând la 54. Din total, au fost administrate peste 150 de milioane de doze.

Autoritățile medicale din China a aprobat condiționat, până azi, patru vaccinuri anti-Covid-19 dezvoltate de China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) – două tipuri de vaccin, Sinovac Biotech și CanSino Biologics Inc., aprobate pentru uz public general în China și în alte țări.

Politica generală promovată de China în domeniul punerii sub control a pandemiei Covid-19 vizează transformarea vaccinurilor produse intern în bun public global, motiv pentru care a oferit asistență în procesul de vaccinare din zeci de țări și organizațiilor internaționale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.