Procurorul torționar îl “îndreaptă” pe Liviu Dragnea!

“… este evident că petentul condamnat nu îşi atribuie nicio culpă, motiv pentru care noi considerăm că pedeapsa nu şi-a atins scopul. (…)”, declară procurorul DNA … venit în sala de judecată, în ziua de 27 Aprilie 2021, cu mașina timpului, exact din perioada proceselor staliniste. Se dezbate eliberarea condiționată a celui mai mare, mai periculos și mai criminal cetățean al României! Nu a violat, nu a omorât, nu a prăduit! Pur și simplu nu acceptă să se încline în fața torționarilor de rit nou, dar cu apucături vechi!

“De ce nu recunoști, mă? De ce nu spui ce spun și scriu eu, criminalule? Lasă …te fac eu să spui tot … și țâța pe care ai supt-o la mă-ta!” … ar fi spus procurorul DNA, dezbrăcând sacoul costumului, dând jos cravata și suflecându-și mânecile cămășii, toate ceva mai mult de jumătate din valoarea imputată criminalului și pentru care a fost trimis la închisoare.

Privirea criminalului îl sfidează direct!
Între torționar și om nu mai este nici măcar mustața!

Liviu Dragnea știa că, în fața instanței, are două opțiuni: mai rămâne sau iese, în ciuda legii care îi pune în față toate argumentele pentru eliberarea condiționată.

Procurorul-torționar trebuie să își facă numărul. Recită ordinul primit la plecarea din unitate, aproape memorat de frica de a nu scăpa o literă, un sunet, o pauză între desele fracturi de logică.

“Faptul că el consideră că pedeapsa este injustă, politică denotă că nu şi-a schimbat atitudinea. Atât timp cât se neagă însăşi temeinicia condamnării şi se invocă imixtiuni politice, este evident că petentul condamnat nu îşi atribuie nicio culpă, motiv pentru care noi considerăm că pedepsa nu şi-a atins scopul. Aţi întrebat ce ar trebui să facă – să îşi asume condamnarea.”

“…pedepsa nu şi-a atins scopul … pedepsa nu şi-a atins scopul … ” pereții sălii de judecată resping într-un ecou surd cuvintele procurorului-torționar, prelungind și făcând insuportabilă mascarada.

“Instanţa trebuie să se raporteze la persoana condamnatului, nu la criterii abstracte”, cum ar fi …DREPTURILE, LIBERTATEA ȘI VIAȚA UNUI OM!

Pereții sălii de judecată se întorc cu spatele. Refuză să fie ecoul unor … “criterii abstracte”!

Dau un bănuț celui care îmi dă numele și vârsta procurorului-torționar!

FINAL …

Pentru cei care au nu cunosc, au uitat sau refuză să vadă realitatea, le spun doar atât:

Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru un prejudiciu total evaluat la 90.000 de LEI (aproximativ 18.000 EURO), din care nu a beneficiat de un leu.

Spre comparație, Neculai Onţanu, fost primar la Sectorului 2 – București, a fost CONDAMNAT la TREI ANI CU SUSPENDARE PENTRU LUARE DE MITĂ evaluată la 4,2 MILIOANE EURO!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Procurorul torționar îl “îndreaptă” pe Liviu Dragnea!

  1. Pingback: ULTIMUL GENTLEMAN! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.