Duplicitatea lui Năstase, la eliberarea lui Dragnea!

De câteva zeci de ore, Liviu Dragnea este liber. Sunt tentat să mă întreb: până când? Guvernarea nu are nevoie de o voce care să magnetizeze și să întărâte spiritele. Însă, cei mai deranjați de eliberarea fostului lider PSD sunt pesediștii, cei care se revendică a fi cu pedigree! Unul dintre aceștia este Adrian Năstase.

Năstase a făcut, ieri, o nouă demonstrație de … egal cu sine: niciodată un curajos, niciodată poziționat ferm, niciodată clar. Mai mult, s-a alăturat celor care îl vor pe Dragnea eliminat definitiv din viața publică și politică, nimeni alții decât corupții din PNL, USRPLUS, uniți de simbolul hoției naționale: Klaus Iohannis!

Înțelegând că nu poate să muște cu poftă din momentul eliberării lui Dragnea, din efervescența zilei de joi, Năstase a preferat să colporteze o speculație, exprimându-și astfel, indirect, poziția și regretul în fața deciziei Tribunalului Giurgiu!

Preluând un text semnat de Bogdan Tiberiu Iacob, intitulat “Liviu Dragnea – O piesă grea a puterii într-un viitor joc politic exploziv”, Năstase a ratat, din nou, contactul cu realitatea și onoarea, demonstând frământări, orgolii și o ură nedisimulate la orizontul în care apare Liviu Dragnea!

Jurnalismul de alcov este una, Adrian Năstase ar trebui să fie altceva.

Când a fost executat, am scris despre nedreptatea făcută lui Adrian Năstase. Era în regimul cu tendințe dictatorial-securiste inițiat de Traian Băsescu – Petrov, Macovei, Kovesi, Coldea …
Când a a fost executat Liviu Dragnea, am scris arătând că a fost executat de justiția coruptă preluată și păstorită de coruptul Klaus Iohannis, ținut în proptele de noua securitate, corect identificată de Ion Cristoiu drept Trinom: servicii, justiție, presă.

Măcar din acest considerent, Adrian Năstase trebuia să se abțină de la atacul-speculativ compus de Iacob.

Năstase și Dragnea sunt victimele aceluiași sistem de Justiție, demonstrat bolnav! Amândoi sunt victimele propriilor indecizii, slăbiciuni politice și de moment istoric. Amândoi au dorit prea mult pentru România în momente în care străinii și trădătorii interni aveau alte planuri. Amândoi au demonstrat că nu au știu să lupte, să se apere. Amândoi au folosit mănuși în duelul cu adversari care nu avea rețineri în a folosi absolut toate armele!
Prin urmare, Adrian Năstase știe bine CE și mai ales DE CE a pățit Liviu Dragnea.

Prin colportarea textului semnat de Iacob, marele Adrian Năstase arată curajul, demnitatea și realismul din trecut: ZERO!

Pentru că Iacob vede în declarațiile lui Dragnea un atac mai ales la adresa PSD, în scenarii puse la cale în laboratoarele din “pădure”, necum la adresa guvernării, a lui Iohannis și a clasei politice general complice!

Prin urmare, atacul este perceput de Năstase ca pe un atac incorect, Dragnea nefiind decât un biet figurant, eliberat cam repede și pentru că este nevoie!

Asta caută să colporteze Năstase, prin preluarea unui text cu o singură calitate: ficțiune de proximitate ancorată în speculații de ordin politico-juridic!

Ca să găsim o explicație pentru gestul “cu mâna altui”, trebuie să ne reamintim că Adrian Năstase a fost permanent conectat la PSD și jocurile duse la vârful partidului: numiri, protejați, interese, imagine, promovare copii etc. … mai puțin în perioada în care partidul a fost condus de Dragnea! Asta nu poate să treacă ușor. Iată de ce, Năstase a reacționat la declarațiile lui Liviu Dragnea care a tăiat în carnea râncedă a realității:

“PSD-ul nu e condus. Este în buzunarele SRI-ului. N-ați văzut că li se dă voie să vorbească doar la meteo? (…) Din păcate, nu există Opoziţie, PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi. Toţi sunt. Praf. Un partid fără personalitate.”

Reluând ficțiunea lui Iacob, marele Adrian Năstase nu face decât să îi cauționeze pe executantul Marcel Ciolacu și letargicul său PSD, sufocați în nerușinarea unor acțiuni politice slugarnice, impotente, la ordin și de un ridicol gonflat în sondaje, doar în absența unei alternative de care se tem, în realitate, toți! Absolut toți!

Ce nu este adevărat din spusele lui Dragnea? Va fi interesant să avem un răspuns din partea lui Năstase!

La fel de interesant va fi să comenteze Năstase și următoarele afirmații:

“Acum România este sub dictatură. Voi reveni în politică dacă o să reușesc să răspund la 2 întrebări, dacă am cu cine și pentru cine. Romania este îngenuncheată de dorința de dictatură feroce a lui Klaus Iohannis. Mă doare sufletul de țară, nu de PSD.”Liviu Dragnea, 15 Iulie 2020

Cu mâinile altora, în cazul de față cu scrisul altuia, Năstase a jucat mereu o operetă proastă. Acum nu face decât să reconfirme constituția fibrei sale de mare om politic și de stat: un laș, un învins, care nu știe nici măcar să se retragă!

Spre deosebire, Dragnea a fost mereu clar și concis în relația lui cu România și românii, în relația cu PSD, în relația cu Iohannis și toți trădătorii României! Ce nu a știu Dragnea? Nu a știut să fie câine turbat, așa cum sunt toți dușmanii lui.

Iată de ce Dragnea a fost și continuă să fie admirat! Iată de ce Dragnea continuă să reprezinte o speranță pentru români!

Năstase nu a reușit asta niciodată, cu atât mai puțin după ce a fost doborât într-un mod la fel de mizerabil, cu o justiție deloc interesată de probe, de articole de lege și echilibru.

Primul dintre bolovanii care l-au zdrobit pe Năstase, pe care îl cară și astăzi, este cel al aroganței și proastei superiorități. Boală de care suferă cumplit și Iohannis.

Grija exprimată de Năstase, la Antena 3, pentru prezentul și viitorul lui Dragnea nu fac decât să confirme duplicitatea și cele arătate mai sus. Pentru că numai de un Dragnea “liderul unui curent suveranist în România” nu mai poate Năstase, iar numai proștii nu știu că atunci când vrei să umilești un adversar … îl lauzi sau îl prezinți drept ceea ce nu este.

Până una-alta, rămân la cele scrise în urmă cu doi ani, după sentința politică soldată cu trimiterea la pușcărie a lui Liviu Dragnea:

(…) până când Dragnea nu se va întoarce la conducerea PSD, România nu va mai avea un partid care să se bată pentru drepturile și demnitatea românilor. Iar până atunci, eu, și probabil mulți care nu am fost și nu suntem membri vreunui partid, vă spun ADIO CU DISPREȚ! (vezi AICI)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Duplicitatea lui Năstase, la eliberarea lui Dragnea!

  1. Pingback: Fata Morgana cu mustață!,Bun venit in Puscaria Romania! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.