Obrazul umilit al Sibiului fără sibieni …

Lipsit de memorie, conștiință și orgoliu. Așa a ajuns orașul și județul Sibiu, spațiu din care au fost extirpate mândria națională și respectul pentru eroii neamului. Degeaba acolo există o Mitropolie, o Academie Militară, universități și asociații culturale patriotice … toate sunt o fațadă, o sinecură, o posibilitate de parvenire, la fel cum au fost milioanele de membri ai PCR!

Sibiul a devenit etalonul acceptării vânzării naționale, a mândriei de a fi cetățean de mâna a doua în propria țară, a inacceptabilei situații în care cu propriul vot îți pui soarta în mâna străinilor. Deja modelul a fost preluat la București și Timișoara. Urmează Președinția și apoi destrămarea României …

Spre rușinea lor, sibienii au ajuns să fie apărați în propria casă de români veniți din toate zonele țării: din Oltenia, din Maramureș, din județele Moldovei și Transilvaniei. Numai că sibienii nu vor să fie apărați de cei care le calcă în picioare istoria, martirii, obrazul! Asta am văzut, ieri, la acțiunea organizată, în Piața Mare din Sibiu, Asociația Calea Neamului și Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România.

La gestul plin de sfidare al găștii de oportuniști slugarnici la bombeurile abulicului președinte Klaus Iohannis, “elita” Sibiului s-a aliniat la pupat fundul asupritorilor și la scuipat memoria Martirilor Neamului!

La gestul provocator și insultător al masoneților din Rotary și Lions, al companiei Boromir, aliniate orgoliilor bolnave și degradante ale lui Iohannis, sibienii au ridicat din umeri, privind grozăvia înfiorătoare amplasată în Piața Mare din Sibiu.

Când ultimul om al României, Klaus Iohannis, un estropiat ridicat cu pârgii străine și trădări naționale pe cea mai înaltă poziție în stat, a vorbit despre “diversitatea culturală și spiritul de toleranță al locuitorilor acestor meleaguri” avea în vedere o relația unidirecțională. Ei, adică zmuciții cu pretenții de rasă superioară, să fie tolerați orice ar face, orice ar spune!
În sens invers, să respecte memoria și sensibilitățile românilor, nu se consideră că este cazul. Iar asta este posibil numai și numai din cauza nenorociților dintre români care se gudură și se ploconesc în fața unor rebuturi umane.

Dovada că sunt rebuturi umane vândute străinătății ne arată zilnic lubricul Iohannis.

În timp ce românii se scufundă în sărăcie, sunt sufocați de explozia prețurilor garantată de jocurile de interese și sunt menținuți ca vitele în demența incontrolabilă a pandemiei, Iohannis și gașca de vânduți ne spune cât de bine face jocul de golf la sărăcie, la boală și lipsa de educație generalizată!

În această realitate, românii în general și sibienii în special sunt lipsiți de reacție. Accidentele Istoriei: Mihai Viteazul, Avram Iancu, Horia, Cloșca și Crișan, sunt doar accidente, acum extirpate din cărțile de Istorie, din piețele publice din România.

Trebuie să fim toleranți, ne spune Iohannis, ne spune PNL-ul cu mâinile pătate de sâgele românilor în toată istoria sa, ne spune PSD-ul care a ajuns o anexă a boilor care se miră la noua poartă!

Să fim toleranți în timp ce ei ne vând, ne umilesc, ne șterg memoria, ne transformă tinerii în inconștienți consumatori de gunoaie culturale și alimentare occidentale.

Să fim toleranți cu intoleranții, cu demolatorii României, în timp ce ei transformă țara în proprietate personală și de grup, un grup restrâns, în care majoritari sunt ultra-minoritarii sași!
Pentru că Iohannis nu are timp pentru români, mai niciodată! În schimb, cum se întâlnesc doi săsălăi veniți în România, cu misiune, după 1990, cum pune costumul de chelner și face tumbe demonstrative!

În timp ce românii vii protestau la Sibiu, Iohannis era la gof, la un eveniment organizat tot de un sas, un vechi prieten, beneficiar de retrocedări, finanțator și executant de serviciu, pe numele lui Werner Keul (marcat în foto, sus)!

Keul este unul dintre cei care au devenit proprietari peste Sibiu, după anul 2000 când Iohannis a devenit primar și a demarat retrocedările în masă și pentru care Iohannis a dispus, în 2002, mutarea graniței municipiului Sibiu pentru ca introduce, în fals, în intravilan complexul comercial XXL deținut de Keul pe teritoriul comunei Șelimbăr. Este doar unul dintre dosarele niciodată deschise de procuratură, din zecile de fraude cu valori de zeci și sute de milioane de euro drenate din Sibiul cu locuitori mândri și inconștienți că sunt jefuiți.

Cine sunt sibienii de ieri și de azi … asa este o altă probleme, deloc de neglijat pentru a înțelege indiferența și bucuria în fața unei statui ridicate în memoria unui torționar, a unuia care a călcat în picioare românii ardeleni!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.