ULTIMUL GENTLEMAN!

Confirmarea că a fost o intervenție publică importantă este dată de reacția maestrului Ion Cristoiu care, în uriașul și justificatul orgoliu, a căutat să minimalizeze prima apariție într-un studio de televiziune a lui Liviu Dragnea, după liberare.

Mai mult decât atât, după multă vreme, în fața românilor a fost prezentat un personaj public voit controversat, care are o uriașă și firească nuanță: ESTE OM! Iar celor care conduc astăzi România, de la Iohannis, PNL și USRPLUS, până la vârfurile serviciilor care execută comenzile și interesele euro-atlantice, tocmai de asta le este frică: de oamenii vii, de românii pe care caută să-i reeduce în uitarea și ura față de propria țară!

Cine până la Dragnea și mai ales după el a mai spus atât de apăsat că: România “trebuie să își redobândească demnitatea națională, mândria națională, care trebuie să-și redobândească accesul la propriile resurse și care trebuie să își redobândească șansa de a crea bunăstare pentru românii ei!”, în condițiile în care, toții cei care nu am fost spălați pe creier și suflet, observăm că asistăm la “distrugerea nației, prin ce se întâmplă în această perioadă și ce urmează să se întâmple în perioada următoare!” Mai mult, că “riscăm ca acest popor să nu mai fie națiune, să nu mai fie patrie, pentru că pentru că numai dacă există noțiunea de patrie te poți raporta la ea.”

Am urmărit cu interes mesajele pregătite de Liviu Dragnea și am fost încântat să îl redescopăr așa cum am apucat să îl cunosc în urmă cu ceva ani. Un om normal, care nu a uitat să zâmbească în mustăți, un neînfricat după ce a parcurs furcile caudine.

Dragnea a fost și va rămâne un om liber! Cu toată pușcăria pusă lui, în mod abuziv, în spate, Dragnea rămâne poate unul dintre cei mai credibili și normali oameni politici din România. Prin emisiunea “Culisele Statului Paralel”, de ieri seară, de la Realitatea. Net (vezi AICI și AICI), putem spune că Liviu Dragnea s-a întors!

România are nevoie de astfel de momente, cum are nevoie de inițiative precum proiectul politic “Partidul Alianța pentru Patrie” (APP).

Să nu ne îmbătăm cu apă rece, cum în niciun caz nu trebuie să vedem o soluție în cele câteva zeci de simpatizanți Dragnea adunați cu program în fața studioului de televiziune. A fost o regie a camaradului Codrin Ștefănescu, însă una importantă, pentru a arăta că Dragnea nu a fost și nu este singur.

Cine crede că Dragnea poate salva România de unul singur, cu o mână de oameni, este nebun și nu înțelege nimic din realitatea în care este împresurată țara până la sufocare!

Cei care sufocă și vând România cu români cu tot sunt cei care conduc România: de la președintele Iohannis, la guvernările lui și capii instituțiilor naționale. Aici nu am rețineri să includ și serviciile, și Biserica Ortodoxă Română, de prea multe ori complice, la vârf, cu vânzătorii de țară!

Tot ce spus Dragnea, aseară, se înscrie în categoria lucrurilor știute, cunoscute, dar nu trăite de fiecare în parte. De la culisele statului paralel, de la numiri în funcții, la arestări și condamnări la comandă, până la trădările în interiorul PSD.

Din cele aproape două ore de dialog, cred că trebuie să rămână câteva idei esențiale emise de Liviu Dragnea, dincolo mizerabilele bătălii și trădări politice explicate de acesta.

“M-au întrebat mulți dacă am făcut greșeli? Da, am făcut greșeli. Greșeli de abordare, greșeli în numiri … mă rog … toată lumea greșește. Să zicem că eu am făcut cele mai multe greșeli. Dar, este o greșală pe care nu am făcut-o. Și anume nu am făcut greșala de a nu-mi iubi țara. Asta nu am făcut-o! (…)

Nu l-am suspendat pe Iohannis pentru că nu a vrut Tăriceanu!

Eu nu am de gând să mor nici în noaptea asta, nici mâine. Și nici nu cred că mă pot lua ăștia atât de repede, cum m-au ajuns din urmă dosarele. N-am fugit nicăieri. Pe ei o să-i ajungă din urmă societatea. O să-i ajungă din urmă românii! Românii nervoși și sătui de bătaia de joc la care sunt supuși!

Eu nu mi-am înființat partid și nu-mi înființez partid! (…) Eu sprijin foarte tare APP. (…)

Nu cred că îmi mai doresc foarte mult (n.m. – să candidez) pentru că cel mai important, din punctul meu de vedere, de om care nu are foarte multă experiență, cel mai important nu este să ai o funcție. Cel mai important este să reușești să contribui la construcția unui partid în care nu sunt informatori, în care nu sunt lași, în care nu sunt vânduți, în care nu sunt acoperiți, un partid format din oameni cu curaj care vor să rupă acest jug … practic este un jug străin, care sugrumă România!

Eu nu am venit și nu o să am de gând, în continuare, niciodată, să mângâi pe creștet poporul român. Sub nicio formă. Nu!

Eu doar spun lucrurile în care cred și o să-mi fac datoria să spun în continuare, de câte ori o să ies, lucrurile în care cred, să pun degetul pe rana pe care o văd eu și să particip la construcția unui program de redresare a acestei țări, care trebuie să își redobândească demnitatea națională, mândria națională, care trebuie să-și redobândească accesul la propriile resurse și care trebuie să își redobândească șansa de a crea bunăstare pentru românii ei!

Vorbim de distrugerea nației, prin ce se întâmplă în această perioadă și ce urmează să se întâmple în perioada următoare. Pentru că, încet-încet, riscăm ca acest popor să nu mai fie națiune, să nu mai fie patrie, pentru că pentru că numai dacă există noțiunea de patrie te poți raporta la ea.”

Liviu Dragnea a fost încarcerat la data de 29 Mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. A fost eliberat din penitenciar la data de 15 Iulie a.c., în urma deciziei Tribunalului Giurgiu.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la ULTIMUL GENTLEMAN!

  1. Pingback: DRAGNEA: Românii au de ales “între a fi slugă și a fi stăpân la tine în țară”! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.