COVID-19 | Capitala Beijing a declarat risc mediu după înregistrarea a patru noi cazuri!

Autoritățile chineze au instituit zonă cu risc mediu în districtul Changping al capitalei Beijing, după ce au fost înregistrate patru cazuri cu transmitere locală COVID-19, în ultimele 24 de ore. Districtul Changping, cu 2,27 milioane locuitori, este singurul declarat zonă cu risc mediu, pentru restul fiind menținut nivelul de alertă risc scăzut.

Cele patru cazuri confirmate au fost înregistrate la persoane care au călătorit în afara capitalei Beijing și care s-au testat voluntar.
În urma anchetei epidemiologice, Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Beijing a depistat 194 de contacte apropiate, care vor intra în carantină centralizată. Pentru persoanele izolate la domiciliu, autoritățile locale asigură sprijin pentru procurarea alimentelor și serviciilor necesare.

Imediat după depistarea noilor cazuri, au fost testate rapid 16.000 de locuitori din zona în care locuiesc cele patru persoane.

După aproape trei luni cu zero cazuri, capitala Beijing, cu peste 22 milioane locuitori, a înregistrat în această săptămâna șase cazuri de infecție COVID-19, la persoane întoarse din vacanțele efectuate în alte provincii.

Astăzi, cele mai multe noi cazuri raportate sunt înregistrate în provinciile: Mongolia Interioară 16, Gansu 9, Hong Kong 6, Yunnan 4.

La nivelul întregii țări (zona continentală, Hong Kong, Macao, Taiwan), numărul total de cazuri înregistrate la declanșarea epidemiei COVID-19 a ajuns, astăzi, la 125.402 (96.665 în zona continentală).

Din total, numărul cazurilor recuperate este de 117.325, reprezentând 93,55%. Numărul total al deceselor de la declanșarea epidemiei este de 5.695, ZERO în ultimele zece zile, (4.636 în zona continentală).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.