COVID-19 | Capitala Beijing înăsprește verificările la intrare!

Autoritățile din Beijing au dispus înăsprirea verificărilor și restricțiilor la intrarea în capital, după ce au fost înregistrate noi focare de infecție locale COVID-19 în diferite regiuni din China. Astfel, cei care sosesc din zone în care au fost înregistrate cazuri de transmisie locală a noului coronavirus trebuie să prezinte rezultate negative la testarea cu acid nucleic, realizată cu două zile înainte și să fie supuși unei observații medicale timp de 14 zile, după sosirea la Beijing.

De asemenea, locuitorii orașelor în care au fost înregistrate cazuri pozitive sunt sfătuiți să nu călătorească la Beijing, dacă nu este urgent.

Măsurile sunt luate după ce, în ultima săptămână, la nivelul capitalei Beijing au fost înregistrate 15 noi cazuri COVID-19 cu transmitere locală, inclusiv un caz asimptomatic. La nivel national, în zona continental a Chinei, în ultimele șapte zile au fost înregistrate 166 noi cazuri de infecție COVID-19 cu transmitere locală.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Beijing, rezultatele secvențierii genelor au arătat că varianta Delta este responsabilă pentru cele mai recente cazuri emergente COVID-19 înregistrate în ultimele zile în capitala Chinei. De asemenea, că virusul detectat în cazurile de la Beijing este extrem de similar cu virusul detectat în cazurile recente depistate în Regiunea Autonomă Mongolia Interioară și provincia Gansu, aceste cazuri fiind conectate.

Mai mult, responsabilii Controlului pentru Prevenirea Bolilor din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate au declarat că cercetările și rezultatele secvențierii genelor arată că virusul depistat în cazurile recente este diferit de cazurile anterioare din China, ceea ce înseamnă că acesta a fost adus din afara Chinei.

Oficialii chinezi se așteaptă la o creștere a numărului de noi cazuri, dată fiind testarea în masa demarată în mai multe orașe și care ar putea fi extinsă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.