COVID-19 | Capitala Beijing, o medie de 303 zile fără noi cazuri

Reprezentanții Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Beijing au anunțat, astăzi, că în districtul Changping din nord-vestul capitalei au fost raportate 9 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, în condițiile în care, la nivelul tuturor celor 16 districte media generală fără noi cazuri este de peste 303 zile.

În districtul Champing au fost impuse măsuri de prevenire și control epidemic, în condițiile în care numărul total al cazurilor depistate în ultimele două săptămâni a ajuns la 48.

Alături de măsurile de prevenție impuse în spațiile și instituțiile publice, în transportul în comun, locuitorii capitalei Beijing sunt sfătuiți să evite zonele declarate cu risc ridicat, să evite călătoriile în afara orașului dacă nu este strict necesar. De asemenea, se recomandă amânarea evenimentelor publice, iar evenimentele de familie se solicită să fie de scurtă durată.

Așa cum am arătat, la nivelul celor 16 districte și zone ale capitalei Beijing, cu peste 22 de milioane de locuitori, datele statistice dau o medie de peste 303 zile fără noi cazuri confirmate Covid-19, astăzi, singurul district cu noi cazuri fiind Changping.

De la declanșarea epidemiei Covid-19 în China, în decembrie 2019, Districtul Pinggu nu a înregistrat niciun caz. Apoi, cel mai bine clasat, după numărul de zile fără cazuri, este Districtul Yanqing (649), Districtul Miyun (630), Districtul Shijingshan (506), Districtul Mentougou (505), Zona Dongcheng (504), Districtul Tongzhou (500), Districtul Xicheng (498), Districtul Huairou (306), Districtul Shunyi (287), Districtul Daxing (277), Districtul Chaoyang (90), Districtul Fangshan (84), Districtul Haidian (9), Districtul Fengtai (7), Districtul Changping (0).

Un alt reper important pentru a înțelege și observa impactul acțiunilor de prevenție și control epidemic, este numărul cazurilor de import.

Astfel, în 613 zile (29 Februarie 2020 – 3 Noiembrie 2021) capitala Beijing a înregistrat 298 de cazuri de infecție cu noul coronavirus importate.

Principalele țări și regiuni sursă pentru cazurile confirmate importate în Beijing sunt: Marea Britanie, Spania, Italia, SUA.

Marea Britanie 71, Spania 47, Italia 22, SUA 20, Pakistan, Serbia, Suedia câte 14, Grecia 10, Emiratele Arabe Unite 10, Franţa, Canada și Turkmenistan câte 7, Filipine 5, Austria 5, Ungaria, Iran, Rusia câte 4,  Tailanda, Elveţia, Zimbabwe, Hong Kong câte 3, Indonezia, Papua Noua Guinee, Danemarca și Republica Moldova câte 2, Luxemburg, Norvegia, Belgia, Brazilia, Olanda, Mexic, Iordania, Guineea Ecuatorială, Polonia, Japonia, Coreea de Sud, Turcia, Taiwan câte 1.

Raportările zilnice prezentate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Beijing includ detalii privind fiecare nou caz de infecție depistat. Concret, pentru a se cunoaște zonele recomandate a fi evitate, sunt prezentate informații privind: arealul în care locuiește cazul indentificat (limite de străzi), măsura dispusă privind carantina la domiciliu sau centralizată, date despre rezultatele testului cu acid nucleic din ultimele zile, când a fost declarat confirmat și care este starea generală.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), la nivelul Chinei continentale, astăzi, au fost raportate 109 de noi cazuri confirmate COVID-19 (vezi grafic), din care 93 transmisii locale și 16 de import. Cele mai multe noi cazuri cu transmisie locală au fost raportate în provinciile: Heilongjiang 35, Hebei 14, Gansu 14. Beijing 9.

De asemenea, au fost înregistrate 19 de noi cazuri asimptomatice, din care șase cu transmitere locală. La nivelul zonei continentale, autoritățile medicale din China au sub observație 384 de pacienți asimptomatici.

În ultimele 14 zile, la nivelul zonei Continentale, China a înregistrat un total de 590 de cazuri de infecție Covid-19 cu transmisie locală.

La nivelul întregii țări (zona continentală, Hong Kong, Macao, Taiwan), numărul total de cazuri înregistrate la declanșarea epidemiei COVID-19 a ajuns la 126.270 (97.423 în zona continentală).

Din total, numărul cazurilor recuperate este de 117.630, reprezentând 93,16%. Numărul total al deceselor de la declanșarea epidemiei este de 5.696, UN CAZ în ultimele 12 zile, (4.636 în zona continentală, ZERO CAZURI în ultimele 30 de zile).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.