DIPLOMAȚIA SUB IOHANNIS, O RUȘINE FĂRĂ LIMITĂ!

Slugărnicie, sfidare, incompetență și impostură! Iată definiția diplomației române în relația cu China, poate singura țară a lumii care păstrează, la toate nivelurile, o atitudine și un comportament de înțelegere și prietenie! Și totuși, în mandatele președintelui Iohannis, coordonatorul politicilor externe ale României, relația cu China este tratată cu sfidare și proastă superioritate, așa cum stă bine slugilor cărora păpușarii le dau funcții mult peste nivelul intelectual și uman.

Unul pentru care pălăria primită este mult prea mare este Ambasadorul României în RP Chineză, ES Vasilică Constantinescu (foto), un diplomat doar cu titlu, altfel un bădăran, un geambaș care a înlocuit caii cu oamenii, iar diplomația cu obsesiile personale.

Sub ministrul Bogdan Aurescu, cel mai slugarnic ministru al afacerilor externe din istoria României, China este prea mică să fie văzută, prea puțin importantă pentru a încerca măcar menținerea unei relații de dialog.

Prin urmare, în relația România-China singurul domeniu de excelență este IMPOSTURA și SINECURA!

Impostura și dublul limbaj, care vin să justifice cele 12 luni de când Consulatul României din Beijing este închis (vezi AICI)!

Sunt 12 luni de când România tratează cu sfidare românii rezidenți în China, dar și chinezii care solicită servicii consulare, cu toții obligați să meargă la Shanghai, unde Consulatul românesc funcționează, de zeci de luni, cu un singur om!

Sinecura primită de Ambasadorul Constantinescu, ajuns la finalul mandatului de patru ani, care va intra în memoria colectivă ca individul care a distrus tot ce se putea distruge în relația diplomatică, consulară, umană și culturală cu China.

Mercenarul care a asumat distrugerea relației România-China

Sinecura primită de fătucile cu zero experiență diplomatică și profesională, priponite de Ambasadorul Constantinescu în Ambasada României din Beijing, educate la locul de muncă doar să fie impertinente și incompetente, dar slugarnice și rezistente la mitocănia și abuzurile șefului!

Da. Astăzi, se împlinesc 12 luni de când Ambasadorul Constantinescu a dispus închiderea Consulatului României din Beijing! O rușine diplomatică și consulară de proporții, accentuată de formulele expirate dar frecvent repetate de România privind prietenia tradițională cu China.

Sunt 12 luni în care Președintele României, ministrul și Ministerul român de Externe, Ambasadorul României în China, NU AU FOST CAPABILI să găsească o soluție de minim bun simț pentru reactivarea Consulatului din Beijing!

Sunt 12 luni în care, vinovatul principal pentru această situație, Ambasadorul Constantinescu, a continuat să își primească sinecura, în ciuda gravelor abateri care au pătat obrazul diplomației române (vezi AICI)

În numele românilor rezidenți în China, care au fost nevoiți să solicite servicii consulare în ultimul an, vă transmit domnule președinte Iohannis, domnule ministru Aurescu, domnule ambasador Constantinescu: SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la DIPLOMAȚIA SUB IOHANNIS, O RUȘINE FĂRĂ LIMITĂ!

 1. 康斯坦丁内斯库 spune:

  Aleluia!
  Bine ca i se termina mandatul Excelentei sale, probabil a transformat sectia consulara in garaj de masini avariate (toata flota).
  Poate se gandeste cineva, Curtea de Conturi, institutii etc. sa le faca un audit cum au tocat bani in acest rastimp, s-or lua cu mainile de cap.
  Mandatul Basilului s-a caracterizat prin gasirea de salas slugilor sine(se)curiste, damf de neamprostie si alcool, exterminarea relatiilor diplomatice cu China si apucaturi de despot nord-coreean.
  Hai liberare!

 2. john spune:

  Bravo Dan Tomozei!
  Subscriu în totalitate și plusez..
  Împreunaă cu guwernerul meu Kllaus Joianis,este cel mai nefast și sinistru personaj din Istoria Țărilor Româbe și a României moderne.Blestemați să fie,în vecii vecilor,Amin!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.