Bursa de Valori din Beijing a suspendat tranzacțiile de două ori, în primele minute de la inaugurare!

Noua Bursă de Valori din Beijing a început, astăzi, tranzacționarea, un număr de zece companii fiind nevoite să își suspende tranzacționările, de două ori în primele 30 de minute de la deschidere, după ce cotele lor au crescut cu peste 60%. Noua bursă a Chinei face parte din eforturile numărului doi mondial economic de a-și reînnoi piața de capital, în condițiile în care (BSE – Beijing Stock Exchange) va coopta un mare număr de IMM-uri.

Deschiderea oficială a marcat startul tranzacționărilor unui prim grup de 81 de companii, plecând de la bursele și cotațiile naționale existente, însă, urmând să aibă un rol diferit pe piața de capital din China, în comparație cu bursele din Shanghai și Shenzhen, cu intenția de a deveni versiunea chineză a Nasdaq.

Toate cele 81 de firme sunt poziționate în elita domeniilor și sectoarelor de activitate, acoperind 25 de industrii majore ale economiei: producția avansată, serviciile de înaltă tehnologie sau industriile emergente strategice, cu investiții importante în cercetare și dezvoltare.

Cu trei zile înaintea deschiderii oficiale, peste 2,1 milioane de investitori au aplicat pentru a deveni investitori calificați, numărul total de investitori eligibili fiind așteptat să depășească 4 milioane.

Fluctuația zilnică a prețurilor companiilor listate la BSE a fost stabilită la 30%, tranzacționarea urmând să fie suspendată timp de zece minute dacă prețul acțiunilor unei companii crește cu mai mult de 30% față de cotația de deschidere, apoi cu alte zece minute dacă valoare crește cu 60% în total.

În primele minute de la deschiderea BSE, aproape 60 de companii au raportat câștiguri. Un record a fost înregistrat de Henan Tongxin Transmission, furnizor de piese auto din China, ale cărei cotații au crescut cu aproape 400% în primele minute de tranzacționare.

Pentru a juca pe Bursa de la Beijing, investitorii individuali, persoane fizice, trebuie să dețină active în valoare de minim 500.000 yuani ( aproximativ 78.300 USD) în conturile personale de valori.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.