Demenții care conduc Europa: „Sunt șanse ca toată lumea să fie vaccinată, recuperată sau să moară până la sfârșitul acestei ierni”!

Ministrul federal german al Sănătății, Jens Spahn (foto), 41 ani, absolvent de școală teologică, fost funcționar bancar (!?), declară că „sunt șanse ca toată lumea să fie vaccinată, recuperată sau să moară până la sfârșitul acestei ierni”, din cauza Covid-19!

În mod cert, Iohannis de aici se inspiră când face declarații lipsite de orice urmă de umanitate. De asemenea, în mod cert, Germania are o pasiune profundă și nelecuită pentru orori la nivel continental! Curioșii să intre pe Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) pentru a înțelege demența care duce Europa spre o nouă lecție a lipsei de umanitate! Este modelul pe care România îl adoptă și aplică de câțiva ani.

Înainte de a începe, o întrebare: unde, dacă nu în sistemele democratice, sunt mai protejați și promovați corupții și lipsiții de legătură cu domeniile în care ajung să dispună?

Jens Spahn este un protejat al cancelarului Angela Merkel, care l-a și numit, la numai 37 de ani, ministru al Sănătății, fără nicio pregătire în domeniu. Apoi, este un apropiat al actualei președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de care îl leagă strâns conflictele de interese și faptele de corupție sub titlul de … lobby?

Spahn, cel care vede ori vaccinați, ori morți, este coleg de partid cu Ursula von der Leyen (CDU), actuala președintă a Comisiei Europene, la rândul său acuzată de conflict de interese odată ce a dispus plata a zeci de miliarde de Euro în contul companiilor de medicamente la care membrii familiei sale sunt acționari și angajați, în baza unor contracte secretizate.
Da, Ursula von der Leyen care a fost acuzată de mediu universitar german că și-a plagiat teza de doctorat, fiind dovedit că mai mult de jumătate din lucrarea era plagiată, lipsită de sursele originale.

Informațiile publice arată că Un pasionat de imobiliare, fiind implicat într-un scandal privind achiziția unei vile listată în Berlin-Dahlem pentru 4,125 milioane Euro, în baza unui împrumut bancar contractat la banca unde era membru al consiliului de administrație. Apoi, a devenit proprietarul unui apartament din Berlin care anterior a aparținut unei companii farmaceutice la care a devenit director general și care companie a fost deținută de Ministerul german al Sănătății.

Imaginea lui Spahn ajunsese deja în atenția Organizația Transparency International, după ce, în calitate de partener într-o agenție de lobby, a fost extrem de apropiat de clienți din sectoarele medical și farmaceutic.

German serios, Spahn a intrat în atenția presei germane și după ce, la începutul acestui an a solicitat și a obținut informații despre identitatea jurnaliștilor care derulau o anchetă care îl viza dar și detalii despre anchete.

Fondator al unei agenții de lobby, Politas, destinată clienților din farmaceutică, în calitate membru al Uniunii Creștin-Democrate din Germania (CDU) Spahn a fost membru al Comisiei de Sănătate din Bundestag, unde a participat la dezbaterile privind politica în domeniul sănătății, liberalizarea pieței farmaciilor, simultan derulând afaceri și parteneriate în zona privată.

Conflictul de interese în care Spahn îl producea în zona medicală a fost extins, din poziția de ministru federal al Sănătății, și în domeniul sistemelor utilizate în depunerea declarațiilor fiscale electronice.

Spahn este un model perfect pentru politicianul incoruptibil din Uninuea Europeană, câtă vreme în campania electorală din Germania de la finalul anului 2020 pe lista de donatori ai acestuia s-au regăsit zeci de persoane care i-au vărsat în cont 9.999 euro, în condițiile în care potrivit legii germane donatorii sunt obligați să își declare public identitatea doar dacă valoarea donației depășește 10.000 euro.

Cea mai recentă dovadă a onestității ministrului german federal al Sănătății este oferită de implicarea acestuia în afacerile cu măști medicale din timpul pandemiei Covid-19.

Oficiul Federal de Audit din Germania a descoperit că Spahn a dispus achiziția a 75 de milioane de măști FFP2 și 200 de milioane de măști chirurgicale, adică un total de 275 milioane măști, însă, în realitate, au fost achiziționate 5,8 miliarde de măști pentru care s-au plătit aproximativ 7 miliarde Euro!
Din totalul măștilor achiziționate, peste 96 de milioane au fost retrase din circuit pentru defecte sau lipsă de conformitate, dar … au fost trimise către casele de bătrâni și diverse instituții, însoțite de o informare potrivit căreia „aceste măști ar putea fi folosite doar în caz de urgență”!

Lista afacerilor în care ministrul Spahn pare nesfârșită, dovadă că problemele de corupție și conflict de interese sunt cu adevărat la nivel German.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Europa, Multilateralism ... în doi, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.