COVID-19 | China continentală, 51 noi cazuri în ultimele ZECE ZILE

China continentală a înregistrat, în ultimele ZECE ZILE, un număr total de 51 noi cazuri confirmate Covid-19 (vezi grafic). Strategia „Zero-COVID”, anunțată de Comisia Națională de Sănătate (NHC), pentru punerea sub control a noului val de infecții în interval de o lună de zile marcând un nou succes!

Măsurile strategiei vizează limitarea circulației persoanelor (pe durată determinată) în zonele în care sunt înregistrate noi focare, testarea în masa, identificarea, izolarea și tratarea cazurilor pozitive.

Potrivit NHC, la nivelul Chinei continentale, astăzi au fost raportate 13 noi cazuri confirmate COVID-19, din care 4 transmisii locale și 9 de import. De asemenea, au fost înregistrate 18 noi cazuri asimptomatice.

La nivelul întregii țări (zona continentală, Hong Kong, Macao, Taiwan), numărul total de cazuri înregistrate la declanșarea epidemiei COVID-19 a ajuns la 127.631 (98.583 în zona continentală). Din total, numărul cazurilor recuperate este de 119.031, reprezentând 93,25%.

Astăzi, China mai are sub observație 2.903 de cazuri confirmate Covid-19, din care 8 în stare gravă.

Numărul total al deceselor înregistrate la nivel național, de la declanșarea epidemiei, este de 5.697, ZERO în ultimele cinci zile, (cu 4.636 cazuri în zona continentală, ZERO din 14 Ianuarie 2021).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.