PNL și USR vor România teatru de război!

De ani de zile avem certitudinea că PNL și USR sunt intrumente utile ale partenerilor strategici. Dacă pentru liberali trădarea a devenit religie odată cu „abdicarea” lui Crin Antonescu și întronarea lui Klaus Iohannis, pentru useriști trădarea este certificatul de naștere, iar Franța părinte 1 sau 2, totuna. Însă … declarația de ieri, din Parlamentul European a eurodeputatului Rareș Bogdan, întrece până și grețoasele spectacole de lins cadavre prezidențiale prestate de Ludovic Orban.

Ce a făcut liberalul de strânsură Rareș Bogdan, acest mercenar ceva mai curajos decât un iepure fără coadă, este revoltător, este jignitor, este în nume personal, dar în niciun caz în numele României!

Rareș Bogdan l-a lins fără jenă pe viitorul fost președinte al Franței, Emmanuel Macron, într-un spectacol grețos dat în plenul Parlamentului European (PE), demonstrând încă odată ceea ce este: un lingău lipsit de scrupule, de jenă în fața ridicolului.

Gargaragiul impotent politic dincolo de granițele metastazatului PNL, Rareș Bogdan i-a cerut președintelui Franței, țară care deține președinția rotativă a Consiliului European, să continue imixtiunea în problemele României.

„Domnule președinte, interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată! Continuați tradiția prieteniei țărilor noastre și deveniți avocatul românilor pentru aderarea la Spațiul Schengen!”

Această liftă securistă, nu îi reproșează și nu îl scuip în obraz pe Macron pentru că România este ținută de 15 ani în afara Spațiului Schengen inclusiv din cazuza Franței!
Dimpotrivă, îi cere să intervină „încă o dată în istoria noastră”, ca și cum Franța nu o face de zeci de ani spoliind economic România, intervenind abuziv în problemele politice și sociale interne.

Frate de cruce cu Dacian Cioloș, păzitorul securist al Doinei Cornea, liberalul Rareș Bogdan declară în plenul PE că „virulența manifestărilor extremiste” din România este accentuată de neaderarea la Schengen, necum de abuzurile partenerilor strategici (printre care și Franța), necum de sărăcia și tot mai puțina democrație demonstrată de președinții și guvernele promvoate de SUA și UE la București!

Iar dacă românii ridică vocea, dacă tot mai mulți sunt sătui de vânzătorii de țară, asta înseamnă, în opinia trogloditului Bogdan, că „România devine un poligon de încercare pentru populism extremist antieuropean, pentru antisemitism”.

Și cine poate salva România dacă nu „fratele nostru mai mare”(!) … Franța, o țară gata să contribuie cu trupe franceze în România sub steagul NATO, motiv pentru care „maindfulnesul” Dacian Cioloș sare din baie și mulțumește aceluiași Emmanuel Macron.

Dar, ce a ajuns România, fără ca românii să fie informați și fără ca Parlamentul de la București să aprobe?

Presa americană anunță că CIA și Pentagonul transformă România în poligon pentru pregătirea trupelor de guerrilă ucrainiene, iar Franța vrea să își trimită trupele în România, pentru că doar asta este „o nouă garanție pentru țara noastră”, ne spune Cioloș.

În aceste condiții, ce spune Cioloș este că România nu mai are armată, că România nu mai este independentă și suverană, că România este la ordinul și la dispoziția oricui, mai puțin a românilor!

Cum am ajuns aici? Explicația este una singură și simplă: prin potențarea unor instrumente vândute străinilor la cârma României, proces bazat pe propagandă, manipulare și trădarea instituțiilor statului care au ca misiunea exact apărarea țării de astfel de lifte!

În condițiile în care la București avem premier un general de armată, tot ce află în ultima perioadă este o bătaie de joc la adresa mândriei, orgoliului și istoriei naționale, călcate în picioare de acești blestemați care vorbesc în numele României!

Pe acest fond, să nu uităm că Parlamentul de la București a adoptat în 2021 proiectul de lege care prevede ratificarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar, semnat la 5 Septembrie 2020, de ministrul Apărării de la acea vreme Nicolae Ciucă. (Vezi documentul AICI)

NOTĂ
Nu mă surprinde că președintele Iohannis și premierul Ciucă sunt bucuroși să primească trupe franceze pe teritoriul României. Nu o fac din banii lor, iar românii oricum acceptă inconștient invazia militară.

IOHANNIS: „Salut călduros anunțul președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară înaintată a NATO în România. Parteneriatul strategic ROU- FR va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre.”

CIUCĂ: „Președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță deschiderea țării sale pentru consolidarea flancului estic al NATO în România. Salut călduros această dovadă de fraternitate în contextul Parteneriatului nostru strategic.”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Europa, Multilateralism ... în doi, România, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.