Rusia nu dorește război. SUA, da!

În calitate de român, NICIODATĂ nu voi accepta să apăr o țară care nu îmi respectă conaționalii, iar Ucraina este o astfel de țară. La fel, Serbia.
În calitate de român, NICIODATĂ nu voi considera altfel decât ca o grosolană jignire, să aflu de la un președinte străin, necum de la președintele sau premierul țării mele, că România va fi teritoriu de pregătire a unor trupe de guerrilă, că România va fi implicată în războaie, că în România vor ajunge trupe militare străine!

Această realitate ne arată și reconfirmă că, la București, în funcția de președinte și de premier avem două marionete lipsite de independență.

Nu în cele din urmă, în calitate de român mă simt jignit de mass media și de jurnaliștii de la București lipsiți de conștiință și onoare, jurnaliști care au devenit promotorii războiului cu orice chip și care au transformat presa românească în instrument de manipulare, de instigare, în propagandă și manipulare, doar pentru că așa primesc ordin din redacție sau de la partenerul mai mare (vezi relația Antena 3-CNN).

Urmăresc cu atenție declarațiile părților implicate în subiectul „Ucraina”. Cine are ochi să vadă și minte să înțeleagă mesajele, poate observa că Rusia nu își dorește un nou conflict militar. Însă, este evident, că Rusia nu va face un pas înapoi dacă situația o va cere.

La fel, Ucraina și ucrainienii nu sunt doritori de război, singurul care mizează pe această carte distructivă fiind președintele-actor Vladimir Zelenski (43 ani), mult prea tânăr și lipsit de anvergură ca să înțeleagă complexitatea jocului în care își implică țara și conaționalii.

În aceste condiții, este evident că singura și cea mai interesată de escaladarea situației de la granița de Est a Ucrainei este administrația de la Casa Albă, tributară finanțatorilor de războaie militare, economice și politice.
Un alt interesat în acest scenariu este președintele Franței, Emmanuel Macron. Aflat în fața alegerilor prezidențiale, pe fondul dezastrului economic și social, reprezentantul în UE a globalismului pe model american are nevoie de „o scuză” pentru a se salva, chiar dacă această scuză înseamnă … războiul! Mai mult, prin intermediul Ucrainei, Macron vrea să arate că UE are nevoie de armata proprie, pentru a se apăra în fața amenințărilor, fără să ne spună cu precizie, fără șabloane, care sursa forțele care amenință UE și mai ales cine susține aceste forțe.

Este strident și îngrijorător faptul că, în jurului președintelui Joe Biden, la Casa Albă s-au adunat toți nepregătiții, unul dintre ei fiind Secretarul de Stat american Antony Blinken. La 59 de ani, Blinken este confratele lui Vladimir Zelenski, un actor care joacă extrem de prost rolul de președinte. Blinken demonstrează că este capabil doar să lectureze de pe prompter mesajele pregătite de alții. Este vident că SUA trăiește din filmele și scenariile pe care le vând la nivel global, prin intermediul unor mass media plătite să manipuleze și să distorsioneze realitatea.

Aceste scenarii costă vieți, costă distrugeri și pierderi pentru care SUA și armata americană nu plătesc niciodată. Pentru că nimeni nu îndrăznește, cu excepția Chinei și Rusiei, să răspundă ferm abuzurilor hegemonice ale administrațiilor americane.
Vor fi unii care să spună că și Uniunea Europeană a reacționat în fața abuzurilor SUA, în plan economic. Da … o dată sau de două ori! În rest, țările UE au fost complice la abuzurile, crimele și dezastrele umanitare produse de SUA în numele democrației, libertăților și drepturilor omului.

În tot acest spectacol al morții, în care interesele americane blochează orice drept la liniște, dialog și cooperare în Europa de Est, să nu uităm Rusia față de care ar trebui să manifestăm ceva mai mult interes, o mai mare atenție.

Cu tot ce reprezintă ea economic, politic și militar, Rusia este mai aproape de România, dacât SUA. Și totuși, distanțele dintre București și Moscova sunt atât de mari încât absolut orice mesaj transmis în România este o preluare, o traducere a mesajelor insidioase americane sau ale decidenților UE. Asta ne arată, încă odată, că România nu mai este de multă vreme un stat suveran și independent, că România nu mai are lideri, că România nu mai are o politică externă proprie, care să servească interesele naționale.

Noul dialog Antony Blinken (SUA) – Serghei Lavrov (Rusia) nu are cum să schimbe datele problemei: Rusia își întărește pozițiile pe teritoriul propriu așteptând răspunsuri la propunerile avansate cu multă vreme în urmă, în timp ce SUA și țările UE (atenție nu am spus NATO!) se aglomerează în teritoriu străin: Ucraina, România, Polonia, Bulgaria, țările baltice etc. repetând demagogic placa diplomației și dialogului!

Prin urmare, dialogul este o nouă tragere de timp din partea Casei Albe, pentru a încerca să arate că face tot ce este posibil pentru a evita un conflict pe care îl dorește în mod evident. În realitate, SUA nu face absolut nimic mai mult decât să alimenteze tensiunile, să escaladeze și să demonstreze că, în multe țări din Europa de Est și-a instalat marionete. Kievul, Bucureștiul și chiar Varșovia, confirmă această realitate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Rusia nu dorește război. SUA, da!

 1. popescu mihai spune:

  aveti perfecta dreptate de aceia sintem o mare colonie nu mai avem nimic

 2. Babeu Dragos spune:

  Deschide-ţi Ochii…Mintii !

  Cruciadă la Porţile Rusiei !

  Perfect adevărat….Toată situaţia este aberantă….Ucraina nu este stat membru NATO…dar americanii şi europenii trimit trupe în Ucraina, şi trimit continuu prin România, tehnică militară.
  Păi privind toată această situaţie….cine agresează pe cine ?
  Cine înarmează pe cine ?
  Nu mai vorbesc că, toate flotele militare ale Europei şi Americii stau în Marea Neagră…Păi cine a venit la cine ?
  SUA şi Europa sunt la graniţele Rusiei ? Sau Rusia e la graniţele Americii ??
  Trebuie să fii foarte idiot, ca să nu-ţi dai seama de aberaţiile întregii mass-media, care nu face decât să mintă şi să distorsioneze realitatea…

  Proiectul NATO are 2 aspecte :
  Planul cu bătaie Semi-lunga şi Planul cu bătaie Lunga !
  Cel cu bătaie Semi-lunga, este destabilizarea Statelor OSCE, infiltrarea Agenţilor Economici Occidentali în Statele OSCE, schimbarea conducătorilor statelor OSCE cu conducători pro NATO-Occident, invadarea acestor state cu trupe NATO şi cu tehnică militară pentru controlul populaţiei şi securizarea Guvernelor Marioneta, şi apoi distrugerea economiilor acestor state, subjugare economică de marile corporaţii Occidentale, pentru furtul de Resurse Naturale şi Energetice, în folosul Marilor corporaţii Occidentale….în numele „Democraţiei”
  Si toate în numele „democraţiei”

  Si Planul cu bătaie Lungă înseamnă controlarea acestor Resurse Energetice şi Resurse naturale, pentru a nu mai ajunge în China…blocând economia Chineza, care nu poate să existe şi să se dezvolte fără aceste resurse, care în marea majoritate vin din Rusia.
  Deci blocarea Chinei….

  Si uite cum s-au împuscat 2 iepuri deodată…Rusia şi China…

  Trebuie sa fii idiot, sa nu-ţi dai seama de aceste manevre……
  Rusia a înţeles toate aceste manevre…pentru că a văzut ceea-ce sa întâmplat în toate tarile ocupate de Americani şi NATO, de-a lungul ultimilor 80 de ani de la al 2-le Război Mondial încoace…

  Vă trimit la toţi sub această manieră, pentru că am încercat şi pe alte căi şi a mers la unii, dar apoi la ceilalţi …”sa blocat”…
  Mă doare în cur, de toate aceste jigodii de administratori, care stau pe internet şi urmăresc totul…..şi pe toţi…
  Sper să fiu înţeles în adevăratul sens al cuvântului….şi..”Deschideţi Ochii..Mintii ”
  Ne-am săturat de atâta minciuna şi manipulare…..Nişte Demenţi care vor război…şi ii doare în cur de noi….la fel ca şi cu viruşii..cu vaccinurile aberante …măştile „botniţele” ce ni le pun la gură ..restricţiile…..Asta e Democraţie ????

  Deschide-ţi Ochii Mintii…şi gândeşte….!
  Si da mai departe….!

 3. Babeu ragos spune:

  Cruciada la portile Rusiei !

  Perfect adevarat….Toata situatia este aberanta….Ucraina nu este stat membru NATO…dar americanii si europenii trimit trupe in Ucraina si trimit continuu prin Romania tehnica militara.
  Pai privind toata aceasta situatie….cine agreseaza pe cine ?
  Cine inarmeaza pe cine ?
  Nu mai vorbesc ca toate flotere militare ale Europei si America inclusiv stau in Marea Neagra…Pai cine a venit la cine ?
  SUA si Europa sunt la granitele Rusiei ? Sau Rusia e la granitele Americii ??
  Trebuie sa fii foarte idiot ca sa nu iti dai seama de aberatile intregii mass-media care nu face decat sa minta si sa distersioneze realitatea…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.