Nu poți acuza Rusia, refuzând să vezi cauza!

Alimentând demența și orgoliul actorului de la Kiev, Occidentul și aliații săi est-europeni aliniați ordinelor SUA-UE nu fac decât să își arate neputința și dezinteresul pentru dialog real. Lumea traversează, din nou, o perioadă în care sunt tot mai puțini cei care doresc să rămână echilibrați, în care tot mai puțini sunt cei care mai au dispoziția de a folosi rațiunea, fie și numai pentru a înțelege realitatea concretă, dură, nu dublajul vitual în care ești împins zi de zi.

Democrația a ajuns mai radicală și lipsită de nuanțe. Ori este democrat, ori ești cu rușii, chinezii, nord-coreeni și toți cei pe care euro-atlantismul nu reușește să-i schimbe după tocul și fustițele lor. Și asta se întâmplă atunci când promotorii dezechilibrelor sunt puși la punct exact cu metodele și armele cu care ei își impun … noua democrație! O democrație în care la modă este cenzura, în care este refuzată orice abatere de la linia gândirii imbecile la modă, în care falși experții, specialiștii și analiștii, constituie un cor care urlă într-o portavoce spartă.

Atunci când oamenii nevinovați mor ca să fie impusă democrația, este bine, este chiar uman și recomandat! Este cu totul altceva când se moare cu protecție occidentală, pentru că unele regimuri cu apucături dictatoriale, criminale, cum este cel de la Kiev, convin democrațiilor care joacă speculativ cu viețile oamenilor. De asta, cele peste 13.000 de victime din rândul civililor din Donbas, din ultimii opt ani, nu au deranjat și nu preocupă apărătorii drepturilor omului din SUA, UE, NATO. Sunt doar 13.000 de victime din rândul populației rusofone. Rușii pot să moară.

Însă, atunci când Rusia nu mai așteaptă ca democrații să își respecte cuvântul și angajamentele asumate în Acordul de la Minsk, atunci când armata rusă pornește să facă „ordine” cu demenții care folosesc puștile cu lunete luând la țintă copii și femei, brusc, democrații ridică drapelul crimelor împotriva umanității! Când mor oameni pentru ca alți oameni să nu mai moară, este nepermis pentru că o fac alții, nu democrații!

Complicitatea criminală, implicarea, incitarea și vina morală pe care o are occidentul în tragedia ultimelor zile din Ucraina, este la fel de mare cum este responsabilitatea Rusiei pentru invazia militară.

După opt ani de eforturi susținute, Occidentul a reușit să scoată din sărite Moscova, folosind inconștiența criminală a liderului plantat, firește, în numele democrației, la Kiev. Odată declanșată nebunia, pe cine mai interesează cauza? Avem suficiente efecte de care să ne ocupăm de dragul spectacolului mediatic, utilizat la rândul său ca instrument de manipulare, stimulare și exacerbare a urii și rasismului.

Nu poți acuza Rusia, refuzând să vezi cauza, cauzele care au adus lumea în criza din Ucraina, departe de a fi cea mai mare de după 1945, așa cum isteric și plin de prostie clamează experții, specialiștii și analiștii de bine. Siria este o criză mult mai gravă, declanșată tot de americani, dar care nu îngrijorează la fel de mult, așa cum ar trebui.

„Din 2011, aproape 12.000 de copii au fost verificați ca fiind uciși sau răniți în Siria, adică un copil la fiecare opt ore în ultimii zece ani. După cum știm cu toții, aceștia sunt copii pe care ONU i-a putut verifica ca fiind uciși sau răniți, iar cifrele reale ar putea fi mult mai mari”, declară raportorii ONU, prezentând adatele din 2021.

Tot ONU prezintă că, în perioada 2011-2021, numărul morților din Siria ca urmare a conflictelor armate a ajuns la peste 350.000!

Interesează, îngrijorează, pe cineva în mod real criza umanitară siriană, pentru care vinovate sunt țările occidentale coordonate de SUA? Evident nu, pentru că acolo dușmanul era clar.

La fel, în războiul din Ucraina totul este clar (!?): Rusia este singura vinovată, iar Putin este inamicul global numărul unu! Asta se repetă cu atâta insistență de corul care urlă în portavocea spartă încât pe nimeni nu pare să mai intereseze adevărul și imaginea completă. O imagine în care cauza care a determinat efectul ne duce direct la Washington, și Bruxelles, acolo unde se decid peste capetele miliardelor de oameni, fără ca absolut nimeni să-i întrebe cum vor să trăiască sau … să moară!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Nu poți acuza Rusia, refuzând să vezi cauza!

  1. Excelent raționament! Pentru că așa cum se întâmplă cel mai adesea, ori de câte ori apar informații din mass-media occidentală condusă de SUA despre probleme sensibile, realitatea este de fapt cu totul alta, în sensul că același Vest condus de Washington și-a făcut calculele complet greșit în Ucraina, în niciun caz președintele Putin.
    Lipsa de interes din partea occidentalilor în respectarea cererilor de garantare a securității Rusiei cred că va accelera declinul hegemoniei unipolare a SUA, deoarece acestea nu pot „conține” simultan atât Rusia cât și China.
    Mi-aș dori ca cei doi lideri, de la Kremlin și de la Beijing, să analizeze întreaga situație creată în jurul strategiei greșite aplicate de americani și ambii să se pregătească pentru aplicarea loviturii finale Americii, Uniunii Europene și Organizației Nord Atlantice care nu s-au ocupat de altceva decât să adune întreaga masă monetară a Terrei în seifurile lor ca și de manipularea, îndobitocirea și imbecilizarea cetățenilor planetei. Cu atât mai mult cu cât (așa cum bine ați precizat în articol), în momentul de față se poartă un război informațional foarte intens împotriva Rusiei, scopul fiind nu numai acela de a discredita operațiunea specială în ochii lumii, făcând să pară că majoritatea rușilor se poziționează împotriva ei, dar și influențarea acelorași ruși ca să-și exprime mai activ dezacordul public în legătură cu intervenția Federației Ruse în Ucraina, inclusiv prin participarea la mitinguri neautorizate. Posibil, ca administrația Biden să încerce o metodă de „dinamitare” a statului rus din interior.
    În fond, același tipar (promovarea narațiunilor duble) a fost folosit și-n România pentru a-i înlătura pe soții Ceaușescu spre a conduce către haosul cunoscut de toată lumea. Și-am constatat cu toții cât de bine ne-a mers de la atâta „democrație”, „libertate” și „stat de drept”!
    Cu asemenea lozinci s-au pus la cale nu numai lovituri de stat, dar și jefuirea și pauperizarea națiunilor de orice tip de resursă, inclusiv cea umană, cu ele s-a hrănit și s-a promovat minciuna la scară planetară.

    • Vasile spune:

      Nimic mai adevărat. O analiză, perfectă. Pentru cine vrea să „vadă” corect. Pentru cine nu, o dă înainte cu „democrația occidentală”, care este, de fapt, ocazia de jefuire necondiționată a celor care acceptă acest fel de „democrație”.

    • Ciobotaru+Dinu spune:

      Plata o vom face noi europenii dacă cele două țări europene Ucraina și Rusia se distrug reciproc.Dacă Ucraina rămânea neutră între vest și est, ucrainienii, rușii și noi toți europenii aveam numai de câștigat. Ce se va întâmpla dacă resursele materiale ale Rusiei și Ucrainei vor pleca pe alte continente, ca de exemplu în Asia și nu spre Europa ?. Cine a încercat să îi atragă de partea lor pe ucrainieni ? Unde sunt astăzi resursele naturale ale României, petrolul, gazele, altele ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.