NATO nu caută un război cu Rusia, nici extinderea războiului dincolo de Ucraina!

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) consideră că nu ar trebui să existe aeronave NATO pe cer deasupra Ucrainei și nici soldați ai alianței pe teritoriul său, a declarat vineri Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Am clarificat faptul că nu ne vom muta în Ucraina, nici pe teren, nici în spațiul aerian ucrainean”, a declarat Stoltenberg. „Aliații sunt de acord că nu ar trebui să avem avioane NATO care să opereze deasupra spațiului aerian ucrainean sau trupe NATO care să opereze pe teritoriul ucrainean”.

Potrivit acestuia, NATO este responsabilă pentru prevenirea escaladării și mutării ostilităților în afara Ucrainei.

„Avem responsabilitatea de a ne asigura că nu escaladează și nu se răspândește dincolo de Ucraina. Pentru că ar fi și mai devastator și mai periculos. Cu și mai multă suferință umană”, a declarat, adăugând că „NATO nu caută un război cu Rusia”.

Stoltenberg a mai subliniat că alianța își menține angajamentul de a menține deschise canalele care să diminueze potențialele riscuri de conflict cu Rusia, „pentru a evita orice escaladare neintenționată, neînțelegere sau calcul greșit”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la NATO nu caută un război cu Rusia, nici extinderea războiului dincolo de Ucraina!

 1. „Am clarificat faptul că nu ne vom muta în Ucraina” – Stoltenberg minte de-ngheață apele!
  Ei SUNT mutați în Ucraina prin contractorii militari privați, prin diferitele tipuri de armament trimise în țară cu scopul de-a adânci conflictul cu Federația Rusă, transformându-se, practic, într-un război proxy.
  Care sunt sumele în ajutor militar american alocate (numai în ultimul an) de către administrația Biden lui Zelenski? Domnul secretar de stat nici nu le amintește, măcar! Dar Marea Britanie, n-a contribuit deloc? Germania, chiar în această săptămână care este pe cale să se încheie, s-a alăturat altor membri NATO pentru a furniza arme. Și-atunci, cum nu este Alianța de partea conflictului? Să fim bine înțeleși: NATO a armat regimul de la Kiev încă de la lovitura de stat susținută de CIA din 2014, care a adus la putere o cabală neo-nazistă! Forțele speciale din țările NATO au antrenat batalioane ultranaționaliste (care au purtat și încă mai poartă însemnele Waffen SS) în utilizarea armamentului mai sofisticat, pentru a ataca populația etnică rusă din Donbass care a refuzat să recunoască regimul de la Kiev.
  De fapt, NATO condusă de americani și de lacheii lor caută cu obstinație o cauză care să conducă către o externalizare a stării de tensiune dincolo de granițele ucrainene. Altfel, n-ar fi dezvoltat cu o asemenea frenezie rusofobia și nici n-ar fi solicitat în mod deschis asasinarea președintelui rus!
  De ani de zile, șoimii pentagonezi și surogații săi din NATO au etichetat Rusia (China și Iranul) drept inamici periculoși, care n-au altă preocupare decât să împiedice dominația globală condusă de americani. Think tank-ul Rand Corporation, de exemplu, a promovat ani întregi schimbarea regimului la Moscova. Orgia de războaie pe care Washingtonul și pudelii săi europeni le-au purtat în ultimele trei decenii de la prăbușirea Uniunii Sovietice a fost condusă de o agendă de afirmare a hegemoniei și de reducere a oricărei opoziții din partea Rusiei, Chinei și a altora. Expansiunea necruțătoare și amenințătoare spre Est a NATO, până la granițele Federației Ruse este parte integrantă a acestei supremații, așa cum a fost războiul ruso-georgian din 2008, lovitura de stat din Ucraina din 2014, revoluția colorată eșuată din Belarus cu încercarea nereușită de-a-l îndepărta pe Lukașenko, apoi răzmerița din Kazahstan.
  Prin urmare, Jens Stoltenberg să ne scutească de vorbăria fără susținere, deoarece NU mai distrage atenția nimănui! Am ajuns în aceste punct, tocmai din cauza acestei ostilități strategice (și nu numai strategică) a yankeilor față de ruși! Retorica tovarășului secretar NATO NU este un malapropism nefericit! Dacă ar fi fost interesat de relații cu adevărat pașnice cu Kremlinul nu ar fi respins propunerile de securitate ale Moscovei prezentate în decembrie, nu ar fi împiedicat discuțiile care au loc în prezent între Rusia și Ucraina pentru a găsi o soluționare pașnică a antagonismului dintre ele. Da, inclusiv aici și-au vârât coada, s-au amestecat! Toți utilizează dubla măsură!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.