CHINA: Răspunsurile SUA privind bio-laboratoarele sunt contradictorii!

SUA trebuie să acționeze în mod responsabil și să ofere clarificări detaliate cu privire la activitățile sale militare biologice, în condițiile în care răspunsurile oferite până acum au fost contradictorii, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.
Acesta a subliniat că Statele Unite ar trebui, de asemenea, să înceteze să rămână singure în obstrucția stabilirii unui regim de verificare a Convenției privind Armele Biologice.

“Acest lucru va ajuta la restabilirea încrederii comunității internaționale în SUA, la îndeplinirea obligațiilor sale internaționale și consolidarea biosecurității globale”, a arătat oficialul chinez.

“Activitățile militare biologice din Ucraina reprezintă o preocupare general a comunității internaționale”, a subliniat Zhao, citând informații deja publice legate de implicarea SUA și finanțarea laboratoarelor biologice din Ucraina, unde sunt stocați agenți patogeni letali.

În condițiile în care SUA au pretins întotdeauna că sunt “deschise și transparente, dacă îngrijorările sunt cu adevărat o campanie de dezinformare, de ce Statele Unite nu prezintă informații detaliate pentru a-și dovedi nevinovăția?”, a întrebat Zhao Lijian.

Aceasta a lansat, de asemenea, întrebări legate de modul în care SUA au cheltuit bugetul de 200 de milioane USD alocat bio-laboratoarelor, de tipul cercetărilor efectuate asupra agenților patogeni, dar și despre motivele care determină refuzul de a deschide bio-laboratoarele pentru investigații independente derulate de experți internaționali.

“Vreme de zeci de ani, SUA au arătat cu degetul spre alții și i-au acuzat pe alții de nerespectarea regulilor, afirmând că ceilalți ar trebui să accepte verificarea. Ba chiar au propus recurgerea la sancțiuni și operațiuni militare, însă, atunci când vine vorba de propriile acțiuni, Statele Unite refuză verificarea”, a mai declarat Zhao Lijian, care a caracterizat acțiunile SUA drept “dublu standard tipic”, care erodează puternic credibilitatea Statelor Unite.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.