CHINA: Este inacceptabil să simpatizezi cu refugiații din Ucraina, închizând ochii în fața refugiațiilor din întreaga lume!

Comunitatea internațională nu ar trebui să adopte standarde duble în ceea ce privește probleme internaționale și regionale, în funcție de interese și simpatii, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin (foto), comentând atitudinea SUA în fața problemelor existente la nivel global, cu precădere problema palestiniană care durează de 50 de ani.

“Este inacceptabil dublu standard prin care simpatizezi cu refugiații din Ucraina, în timp ce închizi ochii în fața refugiaților din țările Orientului Mijlociu, Africa și America Latină. Este inacceptabil dublul standard prin care răniții civilii din Ucraina sunt catalogați crime de război, în timp ce accepți firesc prejudiciul făcut civililor din Republica Federală Iugoslavia, din Afganistan, Irak și Siria”, a declarat Wang.

Acesta a subliniat ca inacceptabil “dublu standard prin care se afirmă că atacurile asupra Ucrainei subminează principiul respectării suveranității, pretinzând în același timp că atacurile asupra Republicii Federale Iugoslavia, Afganistanului, Irakului și Siriei sunt legitime și legale”.

De asemenea, este inacceptabil dublul standard prin care se afirmă că “suveranitatea este inviolabilă în problema Ucrainei, în timp ce drepturile omului preced suveranitatea atunci când este vorba de probleme legate de Republica Federală Iugoslavia și Irak”.

Oficialul chinez a sublinia că lumea ar trebui să respectat suveranitatea și integritatea teritorială în cazul tuturor țărilor, la fel cum preocupările legitime de securitate ale tuturor țărilor ar trebui luate în serios. “Numai atunci când dublul standard este eliminat, pot fi abordate problemele regionale într-o manieră justă, iar pacea durabilă poate să fie atinsă în Europa și în alte locuri ale lumii”, a mai arătat Wang Wenbin.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CHINA: Este inacceptabil să simpatizezi cu refugiații din Ucraina, închizând ochii în fața refugiațiilor din întreaga lume!

  1. DanielR spune:

    Nu as fi crezut vreodata sa fiu (atat) de acord cu pozitiile Chinei…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.