„Atrocitățile” de la Bucha acoperă bio-laboratoarele militare deținute de SUA și Germania în Ucraina!

Cu cât argumentele prezentate de Moscova la adresa țărilor Occidentale privind activitățile ilegale derulate în Ucraina, în domeniul cercetărilor militare sunt probate cu documente și declarații ale celor direct implicați, se observă o tăcere general pe acest subiect, îngropat de avalanșa de acuzații care au ca temă „atrocitățile” produse de militarii ruși în Ucraina.

Trebuie observat, de asemenea, că situația de la Bucha a “explodat” în presa internațională la o zi după ce, la data de 31 Martie a.c., Reprezentantul permanent al Rusiei la Oficiul ONU de la Geneva, a prezentat, în cadrul Conferinței pentru Dezarmare, o serie de documente privitoare la activitățile derulate în bio-laboratoarele militare Ucraina nu doar de SUA, ci și de Germania!

În fața noilor probe, țările din Europa au adoptat o suspectă și complice omerta, singura țară interesată să sprijine clarificarea activităților derulate de SUA și Germania în Ucraina fiind China.

Dacă în fața probelor prezentate de Rusia, SUA au reacționat sfidător, Germania a evitat să răspundă direct acuzațiilor, nici reprezentatul oficial la Geneva, nici guvernul de la Berlin nefăcând declarații directe. În schimb, Germania a acutizat reacțiile la adresa Rusiei prin declarațiile cancelarului Olaf Scholz, dar mai ales prin acțiunile fățișe ale președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reprezentantă a Germaniei, aliniindu-se astfel direcției date de SUA.

Rusia prezintă acuzații și documente

În cadrul unei declarații făcute la Geneva, trimisul oficial al Rusiei a arată, în urmă cu o săptămână, că pe teritoriul Ucrainei nu doar SUA au derulat activități biologice militare, ci și Germania.

Potrivit reprezentantului permanent al Rusiei la Oficiul ONU și alte organizații internaționale de la Geneva, Ambasadorul Gennady Gatilov, a informat că, în afară de cercetări și experimente științifice, teritoriul Ucrainei a fost folosit pentru furnizarea de biomateriale și tulpini de agenți patogeni biologici periculoși către laboratoarele militare din Statele Unite și alte țări. (TASS)

Astfel, Gatilov a prezentat documente care confirmă că Germania derula propriul program biologic militar în Ucraina, documente prezentate în cadrul ședinței plenare a Conferinței pentru Dezarmare.

Potrivit acestuia, pe lângă cercetări și experimente științifice, teritoriul Ucrainei a fost folosit și pentru furnizarea de biomateriale și tulpini de agenți patogeni biologici periculoși laboratoarelor militare din Statele Unite și alte țări, inclusiv Marea Britanie, Georgia și Germania.

„Peste 10.000 de mostre au fost trimise la Centrul Lugar din Georgia. Printre beneficiari se numără și un laborator de referință din Marea Britanie, unde au fost trimise 773 de mostre, precum și Institutul Leffler din Germania. Este de remarcat faptul că documentele confirmă că Germania a derulat propriul program biologic militar în Ucraina, care avea ca scop studierea potențialului bolilor mortale, precum febra hemoragică Congo-Crimeea, în Europa de Est”, a declarat Gatilov.

Diplomatul rus a mai arătat că autoritățile de la Moscova dețin date care sugerează că SUA studiază posibilitatea de a folosi armele biologice. (TASS)

„Datele pe care le-am obținut cu privire la activitățile biologice militare ale SUA în Ucraina determină o reexaminare a problemei menținerii de către Washington a rezervei sale la Protocolul de la Geneva din 1925, a cărui autoritate este fundamentul BWC (Convenția privind Armele Biologice). În plus, apar îndoieli rezonabile cu privire la adevăratele obiective ale programului Bioshield, pe care SUA îl desfășoară din 2004, cu scopul declarat de a proteja militarii și civilii americani de utilizarea armelor biologice și cu toxine.”Gennady Gatilov

Acesta nu a exclus că aceste fapte au o „conexiune logică care sugerează că SUA nu numai că efectuează cercetări biologice militare, dar iau în considerare și posibilitatea de a utiliza acest tip de arme biologice”.

China insistă pentru transparentizare

La rândul său, reprezentantul Chinei, Ambasadorul Li Song, a reiterat îngrijorările generate de activitățile derulate de SUA în bio-laboratoarele militare deținute de SUA în Ucraina, exprimând îngrijorări cu privire la respectarea Convenției privind Armele Biologice.

“Întrucât SUA este țara care desfășoară cele mai multe activități bio-militare din lume și singura țară care se opune instituirii unui mecanism de verificare, preocupările comunității internaționale sunt rezonabile și raționale. Aș dori să subliniez că nu este vorba nici despre bio-laboratoarele americane doar din Ucraina”, se arată în observațiile ambasadorului Li Song, prezentate după Conferință de revizuire a Convenției privind Armele Biologice, desfășurată la Geneva la data de 31 martie. (vezi AICI)

Arătând că documentele prezentate de Rusia în cadrul BWC și ONU trebuie să fie analizate cu seriozitate de comunitatea internațională, oficialul chinez a subliniat că “SUA trebuie, de asemenea, să clarifice activitățile bio-militare din restul lumii pentru a face o explicație fără echivoc și credibilă comunității internaționale”.

La rândul său, Ambasadorul Dai Bing, reprezentantul permanent adjunct al Chinei la ONU, a declarat a Națiunile Unite, în cadrul reuniunii informale ARRIA a Consiliului de Securitate al ONU, că „orice informație despre activitatea biologică militară ar trebui să fie în centrul atenției comunității internaționale”.

„Rusia a publicat recent câteva documente despre activitățile biologice militare ale SUA, care au generat o îngrijorare enormă în rândul comunității internaționale. Pandemia de COVID-19 ne amintește de importanța critică a păcii și securității internaționale și a securității biologice care nu are granițe. (…) Este necesară, de asemenea, o îmbunătățire suplimentară a transparenței asupra activităților sale biologice globale”, a declarat Dai Bing. (XINHUA)

Nu în cele din urmă, China susține că activitățile bio-militare americane din Ucraina sunt doar „vârful aisbergului”, în condițiile în care Sub diferite denumiri, Departamentul de Apărare al SUA controlează 336 de laboratoare biologice din 30 de țări.

Aș dori să subliniez că activitățile militare biologice ale SUA în Ucraina sunt doar vârful aisbergului. Folosind astfel de pretexte precum cooperarea pentru a reduce riscurile de siguranță biologică și întărirea sănătății publice globale, SUA au sub controlul său 336 de laboratoare biologice în 30 de țări. 336, m-ai auzit bine. De asemenea, a desfășurat multe activități militare biologice la baza Fort Detrick de acasă, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Acesta a subliniat că, în ultimele două decenii, doar SUA au obstrucționat înființarea unui mecanism de verificare a Convenției privind Armele Biologice și au refuzat verificarea centrelor sale biologice din țară și străinătate”, fapt care a condus la o preocupare majoră a comunității internaționale.

SUA și Germania acuză Rusia de dezinformare!

În fața acuzațiilor formulate de Rusia, reprezentantul special al SUA pentru Convenția privind armele biologice, Kenneth D. Ward, a declarat că respinge acuzațiile Rusiei conform cărora „activitățile pașnice, susținute de SUA, în Ucraina încalcă Convenția privind armele biologice”.

„(…) încă odată, ne confruntăm cu o năprasnică dezinformare rusă, care este răspândită de Republica Populară Chineză. Când Uniunea Sovietică s-a dizolvat, a lăsat Ucraina cu un sistem de sănătate publică slab și cu facilități cu dublă utilizare din programul sovietic de arme biologice. Statele Unite, colaborând cu guvernele fostei Uniuni Sovietice, inclusiv Rusia și Ucraina, au creat mai multe programe pentru a atenua astfel de riscuri”, a declarat Kenneth D. Ward.

Potrivit reprezentantului american, activitățile derulate inclusive în Ucraina, „ajută la consolidarea sistemelor naționale de prevenire, supraveghere, control și răspuns a bolilor pentru a ajuta la protejarea împotriva unei alte pandemii”.

La rândul său, vizată direct de acuzațiile Rusiei, Germania a ales să evite o abordare directă, atât la nivelul reprezentantului de la Geneva, cât și la nivelul Berlinului.

Conform rezumatului oficial al dezbaterilor din 31 Martie a.c., reprezentantul Germaniei s-a declarat consternat faptul că aceste activități de reducere a amenințărilor au devenit obiectul unor afirmații fabricate și ale unor acuzații false.

„Este inacceptabil să se ridice astfel de acuzații false împotriva Ucrainei, un stat care își respectă pe deplin obligațiile internaționale de neproliferare. Aceste acuzații ar putea fi un precursor al utilizării de către Rusia a armelor biologice sau chimice”, a declarat reprezentantul Germaniei. (vezi AICI)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la „Atrocitățile” de la Bucha acoperă bio-laboratoarele militare deținute de SUA și Germania în Ucraina!

  1. Posibil să fie și-o astfel de variantă! Oricum ar fi, este nevoie de o comisie independentă care să investigheze pe deplin ceea ce s-a întâmplat în Bucha. Cu toate acestea, este imposibil în circumstanțele actuale. Când armata încearcă să părăsească un teritoriu pe care-l ocupase anterior, va exista inevitabil un „Bucha”. Cine controlează și-și exercită autoritatea pe acel teritoriu, are posibilitatea să demonstreze ce vrea cu privire la acea suprafață bine delimitată. Și apoi se pune problema amplorii campaniei mass-media, care folosește provocarea Bucha pentru a demoniza Rusia și a-i abrutiza pe ruși. Or, o asemenea abordare extinde sfera soluțiilor aplicabile Federației Ruse, ajungând, în cele din urmă, până la o blocadă comercială și chiar la inițierea unei acțiuni militare pe teritoriul său (regiunea Kaliningrad fiind locația cea mai probabilă).
    Fără îndoială, vor urma și mai multe instigări, inclusiv folosirea mult trâmbițatelor arme chimice. Acestea pot fi urmate de noi pași către escaladare, inclusiv declanșarea unui război nuclear, dacă Rusia se va simți amenințată. Absolut toate declarațiile Occidentului, care sunt centrate pe grija și bunăstarea față de om, ascund întotdeauna dorința de a începe o nouă agresiune. De acest pattern s-a folosit Washingtonul în izbucnirea tuturor războaielor sale proxy, în declanșarea operațiunilor de tip false flag precum și în aprovizionarea naziștilor și teroriștilor cu armament. Ca să-l citez pe Andrei Raevsky, „dacă nu poți câștiga un război adevărat, atunci câștigă-l pe cel imaginar”. Asta fac SUA de la Vietnam încoace. Le place să se gândească la ei înșiși ca fiind foarte sofisticați, dar în realitate sunt primitivi, inculți și vicleni, capabili doar de intrigi politice. Ăștia sunt „partenerii” României, care au fost așteptați de conaționalii mei timp de 50 de ani!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.