China a realizat cea mai nouă și detaliată hartă a Lunii

IInstitutul de Geochimie din cadrul Academiei Chineze de Științe, Academia Chineză de Științe Geologice, Universitatea Chineză de Geoștiințe și Universitatea Shandong au realizat cea mai nouă și detaliată hartă geologică a Lunii, realizată până în prezent, la o scară de 1:2.500.000. (Sursa: CGTN)

Oamenii de știință chinezi au creat harta topografică de înaltă rezoluție pe baza datelor colectate în cadrul proiectul Chang’e de explorare lunară și datelor și rezultatelor cercetărilor primite de la diverse organizații internaționale.

Harta include 12.341 de cratere de impact, 81 de bazine de impact, 17 tipuri de roci și 14 tipuri de structuri, oferind informații detaliate despre geologia și evoluția Lunii. În aceste condiții, proiectul chinez se așteaptă să aducă o mare contribuție la cercetarea științifică, în procesul de explorare și selecție a locului de aselenizare, în viitor.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.