China a descoperit unul dintre cele mai mari zăcăminte de petrol și gaze din lume

Compania China Petrochemical Corp-Sinopec, cel mai mare rafinator ca volum din lume, a descoperit fluxuri abundente de gaze naturale și petrol în cadrul unui zăcământ localizat la Shunbei, în bazinul Tarim din regiunea autonomă Xinjiang Uygură din nord-vestul Chinei. (Sursa: China Daily, CGTN)

Potrivit presei chineze, proiectul denumit Shendi-1 are o adâncime medie de peste 7.300 de metri și este unul dintre cele mai adânci zăcăminte comerciale de petrol și gaze. Acesta va îmbunătăți aprovizionarea cu resurse, garantând securitatea energetică națională a Chinei.

Șeful departamentului de informații și cercetare la Institutul de Cercetare pentru Economie și Dezvoltare Sinopec, Luo Zuoxian, a declarat că descoperirea va contribui substanțial la creșterea producției interne de petrol și gaze din țară.

“Bazinul Tarim, un bazin petrolifer major al Chinei, precum și unul dintre cele mai greu de explorat din cauza mediului aspru și a condițiilor subterane complicate. Aici sunt suficiente resurse energetice care vor garanta o aprovizionare continua, pentru dezvoltarea viitoare a țării”, a declarat Luo, care a subliniat că “descoperirea oferă o perspectivă pozitivă a resurselor din regiune”.

Compania Sinopec a anunțat că filiala din Nord-Vest, responsabilă pentru zăcământul de petrol Shunbei, a constatat până acum rezerve de 1,67 miliarde de tone metrice de țiței și 94,58 miliarde de metri cubi de gaze naturale, cu o producție totală echivalentă de peste 140 de milioane de tone de petrol și gaze.

Potrivit Sinopec, rezervele de petrol și gaze ale țării în straturile profunde și ultra-profunde sunt echivalente cu 67,1 miliarde de tone echivalent petrol, reprezentând 34% din rezervele totale de petrol și gaze ale țării.

Bazinul Tarim are 19 zăcăminte mari și mijlocii, cu resurse de petrol îngropate la adâncimi cuprinse între 6.000 și 10.000 de metri, reprezentând 83,2% din total, în timp ce cifra corespunzătoare pentru gaze naturale este de până la 63,9%.

Potrivit CGTN, în prima parte a anului curent, de aici au fost extrase peste 300 miliarde metri cubi de gaze naturale, distribuite în zonele Central-estice ale Chinei, prin gazoductul Vest-Est al țării.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la China a descoperit unul dintre cele mai mari zăcăminte de petrol și gaze din lume

 1. Rusu C spune:

  Stimate Domnule Tomozei,
  va rog sa comentați articolul din Cotidianul “ Tortul de nisip” al lui Zghe Piperea. Care este adevarul?
  Cu stima,
  Rusu C

  • Dan Tomozei spune:

   Voi căuta articolul și dacă este ceva de comentat, revin.

  • Dan Tomozei spune:

   Da … încep cu o întrebare: ce a vrut dl Piperea să spună în acel text?
   Am mai spus, scrisul nu este pentru oricine. Ce face acolo domnul avocat este o varză, un haos, un amestec de informații fără logică, de exagerări și americănisme (vezi – „toată lumea știe că autoritățile chineze mint” !!!), de grave inexactități etc!
   Dincolo de toate acestea, avocatul Piperea de la care am pretenția rigorii și adevărului, concluzionează că lumea occidentală se prăbușește, după ce tot textul a vorbit despre China, imobiliare (asta este problema investitorilor privați, nu a statului), nisip … unde este logica? Pentru că în occident deciziile proaste sunt luate de guvernele țărilor occidentale, nu de China!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.