Armata Chinei a încheiat exercițiile în jurul Insulei Taiwan

Comandamentul Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului Chinez (PLA) a îndeplinit toate sarcinile în cadrul operațiunilor militare comune desfășurate în apele și spațiul aerian din jurul Insulei Taiwan. Purtător de cuvânt al Comandamentului, Shi Yi, a informat că operațiunile derulate au implicat trupe ale mai multor servicii, fiind testate capacitatea de luptă integrată a forțelor armate.

Potrivit acestuia, Comandamentul va urmări îndeaproape evoluția situației din Strâmtoarea Taiwan, va continua să efectueze misiuni pentru pregătirea pentru război și va organiza patrule de securitate pentru pregătirea de luptă, pentru a apăra suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei.

Forța de rachete din cadrul Comandamentului a acționat cu mai multe tipuri de rachete convenționale, care au vizat zone maritime desemnate din Estul Insulei Taiwan. De asemenea, au fost derulate trageri de precizie în zone specifice din partea de Est a Strâmtorii Taiwan.

În ultimele zile, trupele ale Marinei, Forțelor Aeriene, Forței de Rachete, Forței de Sprijin Strategic și Forței de Sprijin Logistic, din cadrul Comandamentului Teatrului de Est, au efectuat exerciții și antrenamente comune, în apele și spațiul aerian din largul coastelor de nord, sud-vest și sud-est ale insulei, inclusiv operațiuni de blocare comună, asalt asupra țintelor terestre și maritime, control al spațiului aerian, exerciții anti-submarin, logistică și sprijin integrat.

Conform purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Tan Kefei, în cadrul operațiunilor au fost folosite noi armamente, inclusiv luptători sub acoperire, sisteme de lansare multiplă de rachete și avioane de realimentare YY-20.

Operațiunile militare din jurul Insulei Taiwan au început în noaptea de 2 August, când Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților SUA, a efectuat o vizită în regiunea Taiwan a Chinei.

Autoritățile de la Beijing au reacționat arătând că SUA a “nesocotit avertismentele repetate lansate de partea chineză, vizita încălcând suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei, principiul și prevederile existenței unei singure Chine, stabilite în cele trei comunicate comune China-SUA, afectând fundamentul politic al relațiilor China-SUA, subminând pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan”.

CHINA: Trebuie înțeles că Taiwan nu este o parte a SUA

Potrivit mesajelor oficiale de la Beijing, operațiunile se doresc un factor de descurajare împotriva înțelegerilor dintre forțele separatiste pro independența Taiwanului și forțelor externe în a provoca provocări.
Exercițiile și antrenamentele relevante au fost deschise, transparente, profesionale și au respectat legile interne și internaționale, precum și practica internațională, a mai declarat Tan Kefei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.