Ambasadorul Han Chunlin a depus scrisorile de acreditare

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, E.S. Han Chunlin, a prezentat, miercuri, președintelui României, Klaus Iohannis, scrisorile de acreditare, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.
În cadrul întrevederii cu Ambasadorul Han Chunlin, președintele Iohannis a evocat celebrarea celor 73 de ani de relații diplomatice neîntrerupte între cele două țări, a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurând de întregul sprijin al autorităților române în acest sens. (Foto: presidency.ro)

Totodată, președintele României a transmis un mesaj pentru încurajarea cooperării pragmatice dintre cele două state, axate pe respectul reciproc și înțelegerea intereselor fiecărei părți, menționând obiectivul comun privind dinamizarea schimburilor economice între cele două țări.Mai mult, președintele Klaus Iohannis a exprimat sprijinul pentru dezvoltarea relațiilor UE-China, în cadrul agreat la nivel european și bazat pe un set de principii și valori comune pentru Uniune, se arată în comunicatul emis de președinția României.

La rândul său, Ambasadorul Han Chunlin a exprimat obiectivul mandatului său de a susține consolidarea relațiilor bilaterale româno-chineze, plecând de la premisele favorabile tradiționale.

Potrivit Ambasadei Chinei la București, Ambasadorul Han Chunlin a transmis președintelui Iohannes salutul cordial din partea președintelui Xi Jinping, arătând că RP Chineză și România se bucură de o profundă prietenie tradițională, relațiile bilaterale având o bază solidă.
Acesta a arătat că, de-a lungul anilor, cele două țări s-au sprijinit reciproc și au cooperat sincer, China fiind dispusă să colaboreze cu România pentru a adera la principiile respectului reciproc, beneficiului reciproc și rezultate câștig-câștig, pentru adaptarea intereselor de bază și preocupărilor majore ale fiecărei părți, pentru a se continua consolidarea încrederii politice reciprocă, pentru aprofundarea cooperărilor reciproc avantajoase,schimburilor culturale și promovarea dezvoltării sănătoase și stabile a parteneriatului de cooperare prietenos cuprinzător China-România.

În comunicatul Ambasadei Chinei se mai arată că președintele Klaus Iohannes a cerut Ambasadorului Han Chunlin să transmită președintelui Xi Jinping salutul sincer și cele mai bune urări.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, Înţelege China, România, România - China, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.