FOTO – NEAMUNIT a plecat pe Drumul Iancului!

Fiți mândri, sufletul românilor nu se stinge în fața furtunii, în fața cotropitorilor și trădătorilor. Cea mai bună și puternică dovadă ne-o dau membrii Asociației NEAMUNIT care au repornit pe Drumul Iancului. La pas, vor acoperit cei 45 de Kilometri, de la Vidra de Sus, locul de naștere al Crăișorului moților, până la Țebea, locul de odihnă al lui Avram Iancu. (Foto: Asociația NEAMUNIT)

Pentru al treilea an, în perioada 9-11 Septembrie, pașii vrednicilor frați de la NEAMUNIT vor bate, la pas, drumul făcut de numeroase ori de Iancu, spre casa părintească.
Într-un efort demn de laudă, în acest an, voluntarii asociației au marcat Drumul Iancului, instalând, din doi în doi Kilometri, însemne special realizate pentru comemorarea celor 150 de ani de la trecerea în nemurire a Crăișorului.

„Vom merge prin cătune locuite cândva de oameni faini, pe sub umbra pădurilor, câte vor mai fi fiind în picioare, prin sate de oameni gospodari. Pasul nostru va reface, peste timp, un drum spre noi înșine, ca neam. Vom călca, poate, mai apăsat ca altădată, căci dorul Crăișorului nu-i încă împlinit. Doar vremea împlinită-i să facem ceva, conștienți fiind că, așa cum e acum, n-are cum să se mai poată”, declară Aureliu Surulescu, fondatorul și președintele Asociației NEAMUNIT. „Îi așteptăm pe toți să ne fie alături, pas lângă pas, suflet lângă suflet, gând lângă gândul lui Avram Iancu: Unicul DOR al vieții mele a fost să-mi văd națiunea fericită!”.

Potrivit programului, marșul pe Drumul lui Iancu a porni, ieri, din Vidra (Alba).
Astăzi s-a ajuns la Muzeul Memorial „Avram Iancu” din satul Incești, Comuna Avram Iancu și la Troița din Dealu Crișului, ridicată de Neamunit România, pentru ca noaptea să fie petrecută la Bulzeștii de Sus (Hunedoara).
Mâine, 10 Septembrie, ziua adormirii Crăișorului, membrii NEAMUNIT vor fi la slujba de sfințire a picturii din Biserica Ortodoxă din incinta Panteonului Moților de la Țebea, iar pe 11 Septembrie, începând cu ora 7, va fi continuat marșul pe jos, cu plecare din Bulzeștii de Susm spre Țebea, pentru a depune coroane de flori la mormântul Crăișorului.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Europa, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la FOTO – NEAMUNIT a plecat pe Drumul Iancului!

  1. cocor cocor spune:

    FELICITARI! ROMANIA RENASTE!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.