Congresul 20 PCC | Debutul unei noi schimbări cu impact global!

Cel de-al 20-lea Congres Național Partidului Comunist Chinez (PCC) a început în această dimineața la Marea Sală a Poporului din Beijing (ora 10, ora locală, ora 5 în România), timp de șapte zile urmând să fie prezentate rapoartele și rezultatele ultimilor cinci ani în care China a fost coordonată și condusă de PCC și echipa președintelui Xi Jinping.
În prezidiul Congresului Național al PCC, alături de președintele Xi Jinping și de membrii guvernului chinez, a fost prezent și fostul președinte Hu Jintao, care l-a precedat pe actualul președinte al Chinei și Secretar General al PCC.

Misiunea de deschidere a Congresului a revenit premierului Li Keqiang, care, după intonarea Imnului Național, a cerut un moment de reculegere pentru toți liderii Chinei și eroii Republicii Populare Chineze.

Cei 2.296 de delegați confirmați la cel de-al 20-lea Congres Național al PCC, îi reprezintă reprezintă pe cei peste 96,7 milioane de membri ai partidului (aproximativ 6,81% din populația Chinei) și cele peste 4,9 milioane de organizații de partid de la nivel primar.

Așa cum am mai arătat, participanții la Congresul PCC, vor examina raportul celui de-al 19-lea Comitet Central al PCC, raportul celei de-a 19-a Comisii Centrale a PCC pentru inspecția disciplinară, vor aduce o modificare la Statutul PCC și vor alege reprezentanții partidului pentru următorii cinci ani, astfel că imediat după încheierea celui de-al 20-lea Congres Național PCC va fi noul Comitet Central al partidului va intra în prima sesiune plenară.

Pe de altă parte, delegații la Congresul PCC vor analiza și dezbate modul în care China a abordat pandemia Covid-19. De asemenea, vor fi discutate și abordate tipuri de răspuns în cadrul relațiilor cu Statele Unite ale Americii și cu Uniunea Europeană, principala poziție chineză fiind aceea că, în ciuda riscurilor relațiilor deja tensionate cu SUA, cele două țări au interese comune mult mai mari, decât diferențele și diferendele, o relația sănătoasă și stabilă fiind în interesul comun al ambelor țări.

În ceea ce privește Taiwanul, Congresul PCC va reafirma realizarea reunificării naționale prin mijloace pașnice, ca primă alegere, pentru a rezolva problema, iar mijloacele non-pașnice rămânând ultima soluție.

Din perspectivă economică, Congresul va reconfirma decizia Chinei de a continua procesul de deschidere mai amplă spre exterior, ca parte inerentă a noii paradigme de dezvoltare a țării, paradigmă care vizează cu circulația internă ca bază, prin consolidarea circulației interne și internaționale care să se interconecteze și susțină reciproc, pentru a da un impuls durabil în procesul de dezvoltare pe termen lung a economiei chineze, dar și pentru redresarea economiei mondiale.

REFERINȚE >>>

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Congresul 20 PCC, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Congresul 20 PCC | Debutul unei noi schimbări cu impact global!

 1. Mircea spune:

  6,81% din poporul Chinei s-a adunat, prin reprezentanți, să decidă și viitorul celorlalți 93,19% din poporul chinez! Mi-mi dă cu virgulă, maestre! Dumneavoastră ce credeți? Desigur, în China, conduce clasa muncitoare, care nu-i musai toată în partid, care partid este cea mai înaltă conștiință a clasei muncitoare care nu este în partid și care partid, desigur, știe de la sfântul – era să zic, Doamne, iartă-mă, Duh, Marx – Engels – Lenin- Mao (ce curios, Sfânta Treime este Sfânta Pătrime la comuniștii chinezi!!) ce este mai bine pentru toți…dar, totuși, 6% cu 93%?! Ce frumos ar fi un „ser al adevărului”, injectat obligatoriu, ca să evităm aceste „eufemisme” din articol! Maestre, ce-i așa greu să spuneți:”Oligarhia, cândva de sorginte comunistă, astăzi fără nicio legătură cu comunismul, de natură financiar-militară-polițienescă-naționalistă, s-a adunat ca să stabilească drumul de urmat ca să-i fie bine (ei, oligarhiei) și să-i arate bătrânicii cum să treacă strada (bătrânica nu vrea să treacă strada dar ce importanță are asta, PCC o ajută!!!). Simplu, la obiect, jurnalistic, nu-i așa? Retul este gargară, pirdere de timp (și Timpul estr singura resursă chiar strict limitată, de ce să-l pierdem?!).

  • Dan Tomozei spune:

   Dacă îmi răspundeți la întrebarea: Câți sunt și cum calitativ (numeric, procentual – cum doriți) cei care decid soarta celor 20 de milioane de români?, voi intra în jocul prejudecăților care vă macină.

   Este evident că nu aveți cunoașterea necesară nici măcar despre reprezentarea politică în democrație, necum acumulările obligatorii pentru a aborda subiectul … China.
   La bună vedere!

  • doina0034gmailcom spune:

   Domnule ,daca traiti in Romania …Nu cunoasteti sau, Nu vreti sa recunoasteti ca puterea este in „mana ” unui singur om …cate legi a promulgat presedintele vostru!? …cum traiesc romanii …sunt cuvinte in eter ,…pentru ca oricum nu stiti!!! Cat priveste poporul chinez ,…economia Chinei ,…vedeti-va de treaba dvs…PENTRU CA NU ATI INTELES NIMIC ,…CHINA ESTE CEA MAI MARE PUTERE ECONOMICA ,…TOTI AU NEVOIE DE CEEA CE OFERA LUMII CHINA !!! CAND COMENTATI UN ARTICOL AL UNUI JURNALIST CUNOSCUT PENTRU LUPTA SA CU NEDREPTATILE DIN ROMANIA ,…TREBUIE SA FITI FFF BINE INFORMAT,…NEAVAND CURAJUL SA VA SCRIETI NUMELE ,PERSONAL CONSIDER CA VORBESC CU UN OM FARA VERTICALITATE !!! ATAT!!! Jrs.Doina Nica

 2. Pingback: Congresul 20 PCC | Debutul unei noi schimbări cu impact global! | Revelaţii ale cerului

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.