Trupele SUA din România sunt gata oricând să intre în Ucraina!

Trupele americane dislocate în România, urmăresc îndeaproape forțele ruse, urmărind „construirea obiectivelor de contracarare”, efectuând exerciții care „reproduc exact ceea ce se întâmplă” în condiții de război, fiind gata să intre în Ucraina, în cazul unor noi tensiuni între Moscova și Kiev sau al unui atac asupra unui stat membru NATO, informează CBS News, preluată de agenția de presă rusă TASS.

CBS News arată, într-un text publicat ieri, că unitatea de infanterie ușoară, supranumită „Vulturii țipători”, este instruită să se desfășoare pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, fiind gata de luptă.

Reporterii CBS News au făcut o documentare la bordul unui elicopter Black Hawk care a decolat de la Baza Mihail Kogălniceanu din România, având alături pe comandantul adjunct al diviziei, General de brigadă John Lubas, și oe Colonel Edwin Matthaidess, comandantul Echipei de Luptă a Brigăzii a 2-a, survolând timp de o oră teritoriul NATO, la doar trei kilometri de granița României cu Ucraina.

Amenințarea la granița teritoriul NATO din România este motivul pentru care în zonă a fost trimisă una dintre cele mai de elită divizii de asalt aerian ale SUA, dar și echipamente grele.

„Suntem gata să apărăm fiecare centimetru din solul NATO”, a declarat General de brigadă John Lubas. „Aducem o capacitate unică, din capacitatea noastră de asalt aerian. Suntem o forță ușoară de infanterie, dar, din nou, aducem această mobilitate cu noi, pentru avioanele și atacurile noastre aeriene.”

Jurnaliștii americani au informat că au fost martorii unui exercițiu militar comun ale trupelor americane și române, care a avut ca misiune un asalt terestru și aerian. În cadrul exercițiului au fost utilizate focuri de tancuri și artilerie cu muniție de război. Exercițiul a fost menit să urmeze condițiile de luptă cu care forțele Ucrainei se confruntă în fiecare zi împotriva trupelor rusești, la granița aliaților SUA din NATO, motiv pentru care armata SUA se află aici (în România – n.m.).

„Adevăratul sens pentru mine, să am trupele americane aici, este ca și cum ai avea aliați în Normandia înainte ca vreun inamic să fie acolo”, a declarat pentru CBS News General-maior Iulian Berdilă, referindu-se la bătălia din cel de-Al Doilea Război Mondial, de pe coasta de Nord a Franței. Este motivul pentru care forțele americane au înființat o garnizoană la baza aeriană a armatei române.

Colonelului Edwin Matthaidess a declarat pentru CBS News că trupele sale au fost cele mai apropiate forțe americane de luptele din Ucraina. Din punctul său de vedere, forțele ruse sunt privite „cu atenție”, de asemenea „construirea obiectivelor de contracarare”, dar și efectuarea de exerciții care să „reproducă exact ceea ce se întâmplă” în război.

Comandanții „Vulturilor țipători” au declarat în repetate rânduri pentru CBS News că sunt întotdeauna „gata să lupte în această seară”, câtă vreme se află acolo pentru a apăra teritoriul NATO, dacă luptele escaladează sau dacă va exista vreun atac asupra NATO, fiind pe deplin pregătiți să treacă granița, în Ucraina.

Aproximativ 4.700 de soldați din baza de origine 101 aeropurtată din Fort Campbell, Kentucky, au fost dislocați pentru a consolida flancul estic al NATO.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Trupele SUA din România sunt gata oricând să intre în Ucraina!

 1. Mda, n-au decât să-ncerce! Americanii au uitat războiul ruso-georgian și loviturile pe care le-au încasat de la armata rusă în nici 4 ore de la începerea conflictului, dar nu-i niciodată târziu pentru o nouă demonstrație!
  Este limpede, că ucrainenii vor organiza o provocare militară pe teritoriul uneia dintre țările NATO pentru a da vina pe Rusia și pentru a activa tratatul de securitate colectivă. Căderea cabinetului Truss și transformarea administrației Biden într-o „rață șchioapă” (nu-i vorbă, că yankeii sunt obișnuiți cu terminologia „Lame Duck”, pentru că nici pe vremea lui Obama nu s-au bucurat de vreo catalogare mai de seamă!!!) îi determină pe „șoimii warriors” de la Washington să se grăbească, împingând gașca sociopată a lui Zelenski la escaladarea conflictului în săptămânile care vor urma, existând o probabilitate tot mai mare de apariție a diferitelor atacuri teroriste, sabotaje și alte provocări menite să aducă lumea în pragul unui conflict de amploare. Din nefericire, de această dată NU va mai exista vreun Vasili Arhipov care să salveze umanitatea de la dezastru!
  Legendara Divizie 101 Aeropurtată (mai precis vulturii țipători) a fost una dintre unitățile care au apărat Bastogne de un atac nazist în Al Doilea Război Mondial. Așadar, 78 de ani mai târziu, nepoții și strănepoții foștilor combatanți, adică noua generație de neisprăviți, încearcă să pornească un război în România lângă granița cu Ucraina.
  https://www.army.mil/article/258008/101st_airborne_division_arrives_in_europe_to_support_nato_allies
  Nu sunt militar de carieră, dar după mintea mea, sincer afirm, ar fi o misiune sinucigașă să-i trimiți pe acești indivizi în Ucraina! Ăștia n-au pregătire ofensivă spre a se opune unei unități de infanterie rusă. De câte luni de zile, repet – LUNI DE ZILE, are nevoie NATO pentru a aduna și a desfășura mii de trupe necesare spre a constitui o amenințare credibilă unui avans al diviziilor ruse? Specialitatea NATO e alta: introducerea insistentă, perseverentă, dacă doriți, a bățului în mușuroi! Este ceea ce fac și-n cazul de față!
  Dacă vă întrebați care-i rolul CBS în întreaga tevatură, atunci lucrurile sunt și mai simple: e necesar să-și hrănească publicul-țintă cu o mulțime de absurdități și tâmpenii într-o încercare disperată de a-i convinge că America ar trebui să lupte în Ucraina. Iar americanii, convinsă fiind că detergentul de spălat creierele a fost unul de calitate, vor merge după fentă! Nu-i prima oară! La fel au procedat și cu armamentul chimic al lui Saddam, cu gogorița bin Laden și prăbușirea WTC, cu oponenții care n-au zile multe, precum omul care a fost de o erudiție extraordinară – Muammar Gaddafi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.