FOTO | De 11 ani, ducem Tricolor României pe Marele Zid

Pentru că trebuie să avem un rost, pentru că trebuie să fim demni și mândri, pentru că trebuie să lăsăm în urmă o fărâmă din noi, celor care încă mai au memorie și credință.

Când am plecat din Beijing erau -9 grade Celsius. La Marele Zid erau -14 grade Celsius și un vânt tăios. De la Beijing la secțiunea Badaling a Marelui Zid în autocar am fost doar noi, pe zid la fel am fost singurii vizitatori. Anotimpul, măsurile de precauție anti-epidemice, dar și faptul că suntem în mijloc de săptămână, a făcut să avem întregul zid la dispoziție.

A meritat să mergem și anul acesta, de 1 Decembrie! Atât cât vom fi aici, Tricolorul României va flutura de Ziua Națională pe Marele Zid, ca un semn de la o margine de lume către țară, un semn că și în China trăiesc români, că și aici avem prieteni.

La întoarcerea în oraș, am poposit la Institutul Cultural Român din Beijing, redeschis în luna Septembrie. Am dorit să mergem acolo pentru a face cadou drapelul de eveniment, care poartă data 1 Decembrie 2022. Un mic gest și al continuității atât de necesare în relația și dialogul România-China.
Am fost întâmpinați de directorul ICR Beijing, domnul Liviu Țăranu. După mulți ani am avut sentimentul că și în capitala China avem măcar o instituție unde poți să te simți ca acasă, unde poți întâlni români așezați, asumați, conștienți de realitățile complexe și deloc ușor de digerat în condiții normale.

La mulți ani, România!
La mulți ani, români!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la FOTO | De 11 ani, ducem Tricolor României pe Marele Zid

 1. Vali Constantinescu spune:

  La Mulți Ani!

 2. Nicusor Cristian Burcea spune:

  Vă mulțumim pentru efortul pe care îl faceți de a transmite cele mai reale știri pentru noi românii de pretutindeni va doresc sănătate dumneavoastră și întregii familii și un sincer și din suflet LA MULȚI ANI de ziua României.

 3. doina0034gmailcom spune:

  Trăiască România!
  La multi ani romani ,frati romani!

 4. doina0034gmailcom spune:

  LA MULTI ANI,ROMÂNIA! LA MULTI ANI ,ROMANI,ORIUNDE IN LUME VA AFLATI!
  „Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
  Arme cu tărie, suflet românesc,
  Vis de vitejie, fală şi mândrie,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc!”

 5. Carmen spune:

  Va salut din Sibiu. Va urmăresc cu interes . Felicitări pentru ce faceți pentru România. Să fiți sănătoși toți din familie. Sper că veți reveni cândva în țară. Și eu fac urarea ” La multi ani, frumoasa mea țară, Romania !”.

 6. ice4you spune:

  La Multi Ani si multumim ca macar asa Romania este reprezentata in China!

 7. A.C. spune:

  Trăiască România!
  Să fiți sănătoși, oriunde vă aflați, fraților români!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.