FOTO | CHINA a pus în funcțiune maximă a doua cea mai mare hidrocentrală din lume

Hidrocentrala Baihetan, a doua hidrocentrală din lume după capacitatea instalată, a intrat astăzi în funcțiune la capacitate maximă, cu cele 16 unități hidroenergetice. Hidrocentrala poate genera anual 62.400 gigawați/h, suficient pentru consumul a aproximativ 75 de milioane de oameni.

Odată intrată în plină funcționare, este așteptat ca proiectul Baihetan să economisească anual aproximativ 19,68 milioane tone de cărbune standard, să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 51,6 milioane de tone, 170.000 de tone dioxid de sulf și cu 150.000 de tone oxizii de azot.

Barajul cu arc dublu curbat Baihetana fost construit în patru ani (August 2017 – Iunie 2022), fiind administrat de China Three Gorges Corporation. Are o înălțime maximă de 289 metri și o lungime de 709 metri.

Aflată pe Râul Jinsha, o secțiune superioară a Fluviului Yangtze (Albastru) centrala are instalate 16 unități hidro-generatoare, fiecare cu o capacitate de câte un milion de Kilowați.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.