CHINA: SUA sunt cel mai mare imperiu de supraveghere și spionaj global

SUA abuzează de propria tehnologie pentru a efectua supraveghere la scară largă, fără discernământ, pentru a fura secrete din întreaga lume, inclusiv din țările aliate, a declarat astăzi Wang Wenbin (foto), purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.
Potrivit acestuia,
SUA trimit frecvent nave și aeronave de recunoaștere în spațiul aerian și maritim chinez, subminând suveranitatea Chinei, fiind foarte clar pentru toată lumea că Statele Unite ale Americii sunt cel mai mare imperiu de supraveghere și spionaj.

Wang Wenbin a arătat că nu este ceva neobișnuit ca baloanele americane să intre ilegal în spațiul aerian al altor țări, subliniind că în 2022 astfel de aparate de mare altitudine au survolat spațiului aerian al Chinei de peste zece ori, fără aprobarea departamentelor chineze. „În aceste condiții, SUA ar trebui să își schimbe atitudinea și să reflecteze asupra propriilor acțiuni, în loc să denigreze și să acuze China”, a declarat Wang.

Oficialul chinez a mai declarat că SUA sunt cea mai mare țară care derulează acțiuni de supraveghere și recunoaștere în întreaga lume, având are cea mai mare rețea de spioni.
Wang Wenbin a susținut că Agenția Națională de Securitate (NSA) a SUA a interceptat mesaje scrise și apeluri telefonice emise de lideri politici din multe țări europene, inclusiv Germania, Franța, Norvegia, Suedia și Olanda. Mai mult, SUA au instalat dispozitive de ascultare în aproape 100 de ambasade și consulate din străinătate, pentru a fura secrete din țările gazdă.

„Potrivit unui raport, Agenția Națională de Securitate a SUA a furat 97 de miliarde de date globale pe Internet și 124 de miliarde de înregistrări telefonice. în termen de 30 de zile, implicând confidențialitatea personală a unui număr mare de cetățeni din diferite țări”, a mai declarat Wang Wenbin care a subliniat că „este foarte clar pentru toată lumea că Statele Unite ale Americii sunt cel mai mare imperiu de supraveghere și spionaj”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la CHINA: SUA sunt cel mai mare imperiu de supraveghere și spionaj global

  1. Dumitru Ionel spune:

    SUA este principalul instrument în mâna Întunecaților(draconieni,reptilieni,gri,gri înalți,Maistre,etc).

  2. Mihaela Seghedin spune:

    În Germania,sistemul Payback,din America,este cel mai folosit de cetățeni.La majoritatea cumpărăturilor,mobilă,alimentarea cu carburant a mașinii,zboruri,c-am peste tot,acumulezi puncte,iar acestea se transformă în bani.Un punct Payback e 2€,dar unele puncte expiră.Din asta nu te îmbogățești,ci este tot o formă de control,când,unde,ce cumperi.Oamenii acceptă cu ușurință!Foarte multe firme cu tradiție,nemțești,au închis,faliment sau nu au urmași și în locul lor,rămân spații goale sau vin arabi,turci,chinezi.Mă Mir,cum pot ei să plătească chiria spațiului,sunt foarte scumpe.Germania a decăzut și e în cădere liberă,de când e euro.E dezastru!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.