China a lansat la apă cel mai mare petrolier din lume

Cel mai mare petrolier din lume din clasa Suezmax și totodată singurul cu motor dublu capabil să funcționeze cu petrol sau GNL a fost lansat șa apă în portul orașului Guangzhou, din provincia Guangdong din sudul Chinei. Noua navă din dotarea marinei comerciale chineze va putea traversa Canalul Suez cu o capacitate  maximă de încărcare de 158.000 de tone.

În timpul funcționării cu GNL, vasul poate reduce emisiile de dioxid de carbon cu 20%, emisiile de oxizi de azot cu 85%, iar emisiile de sulf și particule cu 99%.

Potrivit producătorului navei Guangzhou Shipyard International (GSI), motorul principal al vasului este alimentat de un sistem de înaltă presiune, cu presiunea internă a liniei de gaz fiind echivalentă cu cea a unei coloane de 3.500 de metri de apă. De asemenea, petrolierul este echipat cu un sistem de tratare a gazelor, care poate îndeplini cele mai noi cerințe în domeniul emisiilor.

China are în construcție un al doilea petrolier Suezmax, aflat în etapa de finalizare.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Descoperind China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China a lansat la apă cel mai mare petrolier din lume

  1. Vlad Tepes spune:

    ”Nava „Independența” a fost cel mai mare supertanc petrolier românesc. El a fost construit în 1977 la Șantierul naval Constanța.

    Cu o capacitate de încărcare de 150.000 tdw, Independența a fost primul petrolier din această serie și clasă și era cea mai mare navă construită vreodată în România, fiind considerată nava amiral a flotei comerciale românești, un Titanic al flotei românesti.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.