China, așa cum este și cum ar trebui înțeleasă, în dialog cu Marius Tucă


Mulțumesc domnului Marius Tucă pentru invitația de a vorbi despre China, despre modul în care China analizează, privește și reacționează la evenimentele regionale și globale.
În cadrul dialogului avut ieri seară (ora României), am avut posibilitatea să prezint o serie de puncte de vedere promovate public de oficialii de la Beijing, care sporadic ajung în presa din România sau din Occident, fără de care China de azi și de mâine este imposibil de înțeles.

La nivel diplomatic și politic este obligatoriu ca Europa să revină la normalitate în relațiile cu China, promovând interesele proprii nu strategiile SUA. De asemenea, este stringent ca România să își regăsească echilibrul, să iasă din realitatea paralelă impusă de partenerii strategici în detrimentul intereselor naționale. România trebuie să renunțe la atitudinea sfidătoare, prost superioară, în relația cu China, remediind problemele acute în planul reprezentării diplomatice și al cooperărilor economice.

În cadrul emisiunii am abordat inclusiv subiectul COVID-19, reiterând punctul de vedere potrivit căruia în mod cert virusul a existat și există, însă a fost și continuă să fie utilizat ca armă politică și economică, a fost și continuă să fie platformă pentru scenarii, afaceri și reașezări diplomatice.

Cât privește relația China-Rusia, am subliniat că, în actualele condiții, este una dintre cele mai stabilite și puternice relații dintre două țări, Beijingul nefiind deloc intimidat de presiunile Occidentului colectiv, deloc dispus să coopereze și să construiască prin dialog și rațiune, în beneficiul real al tuturor părților.

Emisiunea Marius Tucă Show poate fi urmărită AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, De departe ... România, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Mari sinologi români, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Români în China, România, România - China, Rusia, Uniunea Europeană, Veşti din China, Video. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la China, așa cum este și cum ar trebui înțeleasă, în dialog cu Marius Tucă

  1. Emilian spune:

    Excelente informatii despre China.

  2. andron spune:

    mi-a plăcut

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.