CHINA | Profesor condamnat la moarte și executat pentru violarea unor eleve

Autoritățile chineze au dispus îndeplinirea procedurilor privind condamnarea la moarte și executarea unui profesor de gimnaziu din provincia Hunan, găsit vinovat pentru violarea și molestarea mai multor eleve. Execuția a fost produsă zilele trecute, după ce instanțele de judecată au menținut condamnarea la moarte la adresa lui Long Peizhu (60 ani).
În perioada Aprilie 2016 – Octombrie 2020, în timp ce a ocupat funcția de director de școală, Long a violat cinci eleve cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, molestând alte trei eleve, abuzurile fiind produse în biroul său, în dormitorul școlii și în casa acestuia. În urma abuzurilor, una dintre victime s-a sinucis. (FOTO:
anunțarea sentinței definitive de condamnare)

Potrivit legii penale din China, persoanele acuzate și găsite vinovate pentru viol pot fi condamnate la pedepse cu închisoarea de peste de zece ani, la închisoare pe viață sau chiar moarte, sentințe dure fiind dispuse în cazurilor de viol care au ca victim minori sub 14 ani. Legea penală din China prevede că persoanele care comit infracțiuni extrem de grave (crime, violuri, fapte de corupție etc.) pot fi condamnate la moarte.

Sentința privind condamnarea la moarte dispusă de Curtea Populară Intermediară din Shaoyang a fost confirmată de Înalta Curte Populară a provinciei Hunan și avizată de Curtea Populară Supremă a Chinei.

Potrivit datelor oficiale, în acest an, în China, alți trei bărbați găsiți vinovați de viol asupra minorilor au fost executați, în condamnării la moarte.

Cazul fostului profesor Long Peizhu este prezentat pe larg în mass media și rețelele de socializare din China, fiind lansate simultan semnale de alarmă dar și de avertisment, pentru prevenirea acestui tip de infracțiuni.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.