FOTO | Sărbătoarea Dragobete celebrată la Beijing

Grădina Jin Shang din districtul Chaoyang al capitalei Beijing a găzduit, sâmbătă seara, evenimentul intitulat „Sărbătoarea iubirii, Dragobete la Beijing”, inițiat și organizat de Asociația Media 10, cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român, la care, alături de Ambasadorul României în China, E.S. Dan-Horia Maxim, Ambasadorul Republicii Moldova în China, E.S. Dumitru Braghiș, au participat peste 100 de chinezi.

Programul a inclus momete de folclor, muzică rock, o paradă de costume cu influențe tradiționale – între manechine fiind prezente și soții ale diplomaților români acreditați la Beijing. Prezentat de realizatorul tv Marina Almășan – inițiatorul proiectului, evenimentul a căpătat consistență prin repertoriile susținute de solistul de muzică populară Gheorghe Turda, naista Georgiana Pană, artistul și cântărețul de muzică rock Dan Helciug, și creatoarea de modă Sorina Tulan cu Etnoglam Collection.

Evenimentul organizat sâmbătă seara la Beijing, în ziua de Dragobete – 24 Februarie, s-a suprapus cu Festivalului Lampioanelor care închide Sărbătoarea Primăverii 2024, Anul Nou tradițional chinezesc, anul dragonului.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Republica Moldova, Români în China, România, România - China, ROMANIA-CHINA 75, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.