ROMÂNIA PE PODIUM! Canotorii au cucerit trei medalii: două de aur şi una de argint la Campionatul European

Romania canotaj 2013Sursa: GÂNDUL.INFO
România a cucerit duminică trei medalii în finalele Campionatul European de canotaj de la Sevilla, două de aur prin echipajul feminin de 8 plus 1 şi echipajul feminin de dublu rame (Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian) şi argint prin echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci (Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie, Florin Curuea).
Favoritele finalei de 8 plus 1 – Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu şi Daniela Druncea – au dominat cursa de 2.000 de metri de la un capăt la altul. Echipajul României a încheiat cu timpul de 6:41.83 minute, obţinând medalia de aur, pe care a cucerit-o pentru a şaptea oară consecutiv. Pe podium au mai urcat Germania (argint, 6:50.20 minute) şi Rusia (bronz, 6:53.32).
Echipajul feminin de dublu rame al României a câştigat medalia de aur la Campionatul European de canotaj de la Sevilla, al cincilea titlu continental consecutiv pentru România în această probă.
Sportivele Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian au luat startul pe culoarul 4 şi au încheiat cursa de 2.000 de metri cu timpul de 7:49.09 minute, cucerind medalia de aur. Pe podium au mai urcat echipajele Germaniei (7:51.56 minute) şi Ucrainei (7:57.26).
Echipajul de 4 rame fără cârmaci masculin – în componenţa Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie, Florin Curuea – a luat startul pe culoarul trei şi a încheiat cursa de 2.000 metri, cu timpul de 6:23.83 minute, obţinând medalia de argint. Celelalte două medalii au revenit echipajelor din Olanda (aur, 6:21.79 minute) şi Germania (bronz, 6:24.94). La ediţia din 2012, echipajul României a cucerit tot medalia de argint.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa românească, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.