ZBORUL MH370 – Sateliții chinezi au descoperit obiecte plutitoare o suprafață cu o rază de 20 de kilometri, în Marea Chinei de Sud

UPDATE: În zona indicată de sateliţii chinezi nu au fost găsite obiecte care să aibă legătură cu dispariţia aeronavei Malaysian Airlines, a declarat, joi după-amiază, Ministrul interimar malaezian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein.

Un satelit chinez de observare a identificat trei obiecte plutitoare într-o zonă în care se presupune că a dispărut aeronava Malaysia Ailines, având la bord 237 de persoane. Imaginile prin satelit arată ca obiectele aflate în Marea Chinei de Sud sunt răspândite pe o suprafață cu o rază de 20 de kilometri.
Potrivit oficialilor de la Beijing, opt nave chineze au primit ordin de deplasare spre obiectele vizate, un număr de 10 de sateliți de fiind utilizați pentru a furniza informații și sprijin tehnologic.
În misiunile internaționale de căutare a avionului dispărut sâmbătă sunt implicate nave și aeronave din 12 de țări. Cu toate acestea, locul în care avionul Boeing 777-200 s-ar fi prăbușit rămâne necunoscut.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat sâmbătă dimineaţă, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

REFERINŢE >>>
ZBORUL MH370 – Cinci zile de căutări în zadar. Țările asiatice cresc forțele și aria de căutare
Zborul MH370 – Echipele de căutare au găsit o vestă de salvare în zona în care avionul s-ar fi prăbușit
ZBORUL MH370 – 42 de nave și 35 de avioane continuă fără succes căutările avionului dispărut sâmbătă
ZBORUL MH370 – Un grup de 30 de artişti caligrafi chinezi se aflau în avionul dispărut
ZBORUL MH370 – Căutările avionului dispărut au intrat în a treia zi 
ZBORUL MH370 – China a trimis nave de război, SUA investighează un posibil atac terorist
Controverse în incidentul aviatic în care a dispărut un avion cu 239 persoane la bord

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.