Li Keqiang: Corupția este un dușman natural al guvernului chinez

Li Keqiang, conferinta de presa final ANRP 13.03.2014China va arăta „toleranță zero” oficialilor corupți, indiferent de poziția pe care o ocupă, a declarat, joi, premierul Li Keqiang (foto), în cadrul conferinței de presă tradiționale organizată după încheierea sesiunii parlamentare anuale. „China este o țară în conformitate cu statul de drept și indiferent despre cine este vorba, oricât de înaltă este poziția celui vizat, în cazul în care încalcă disciplina de partid și legile țării va fi pedepsit până la limita maximă, pentru că toată lumea este egală în fața legii”.

„Corupția este un dușman natural al guvernului poporului”, a declarat prim-ministrul chinez, motiv pentru care autoritățile trebuie să pună sub control exercitarea puterii și utilizarea banilor publici prin controale instituționale”.
În acest sens, Guvernul de la Beijing va continua să simplifice sistemul de administrare, simultan cu delegarea competențelor guvernamentale nivelurilor inferioare administrative.
Cauze ale multor tensiuni și procese, tranzacțiile și sumele privind transferul drepturilor de utilizare a terenurilor, dar și transferul drepturilor de exploatare minieră vor fi urmărite îndeaproape, în următoarea perioadă.

În ceea ce privește relațiile externe, premierul chinez a declarat că autoritățile de la Beijing vor încerca să consolideze interesele comune și diferendele de opinie cu țările vecine, Asia având nevoie de pacii și stabilitate. China are un angajament ferm cu privire la dezvoltare pașnică, apărarea suveranității și integrității sale teritoriale, pentru a menține stabilitatea și crearea unui mediu favorabil dezvoltării sale, a arătat Li, în condițiile în care, în calitate de țară în curs de dezvoltare, China are nevoie de vecini prieteni și de un mediul internațional care să permită modernizarea ei.
„Când vecinii interacționează unii cu alții, este firesc ca, uneori, să apară probleme de vreun fel sau altul”, însă, „atâta timp cât se respectă reciproc, vor gestiona în mod corespunzător diferențele și vor urmării câștigul reciproc, armonia și nu generarea de tensiuni”, a spus Li.

REFERINŢE >>>
CHINA | Procuratura a dispus arestarea a 879.817 persoane, în 2013
China va introduce impozitul pe proprietate
Provocările Chinei în 2014
China creşte bugetul pentru apărare cu 12,2%
ANALIZĂ | China – Reformele de piaţa intră într-o nouă eră
Reformarea economică a Chinei, resetarea funcţiei statului
China reduce impozitele pentru companiile mici
Scăderea impozitelor pe venit în China
România vs. China | Justiţia, o chestiune de încredere politică
56 de deputaţi din provincia Hunan aleşi prin darea de mită
Fostul lider comunist chinez Bo Xilai, condamnat definitiv la închisoare pe viaţă
PROCES DE CORUPŢIE ÎN CHINA – Bo Xilai acuzat de luare de mită, delapidare şi abuz de putere
Xinhua despre poziţia P.C. Chinez în cazul Bo Xilai
Poliţa chineză redeschide ancheta legată de moartea unui cetăţean britanic
Fost ministru chinez al Căilor Ferate a fost condamnat la moarte
CHINA | Faptele de corupţie şi luarea de mită vor fi pedepsite și mai aspru

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.