Noul şef-executiv al Hong Kong prezent la Beijing

Lam Cheng Yuet-Ngor - Li Keqiang, Beijing 11.04.2017Noul şef al executivului Regiuni Administrative Speciale Hong Kong (HKSAR), Lam Cheng Yuet-Ngor, a primit marţi din partea premierului Chinei, Li Keqiang, certificatul de numire în funcţie, în cadrul unei ceremonii organizate în capitala Beijing. Lam va prelua oficial cel de-al cincilea mandat de lider al Hong Kong începând cu data de 1 iulie. (Sursa: Xinhua)

„Dezvoltarea Hong Kong este o necesitate pentru sine şi pentru naţiune”, a declarat premierul Li Keqiang care a arătat că guvernul central va elabora un plan pentru dezvoltarea clusterului „Marele Golf Guangdong-Hong Kong-Macao” şi va institui în acest an o piaţă de obligaţiuni care va face contactul între zona continentală şi HKSAR.

Premierul a subliniat că guvernul central va continua să sprijine acest tip de măsuri, atât timp cât acestea sunt favorabile prosperităţii şi stabilităţii Hong Kong, promovându-se reciproc relaţiile complementare şi favorabile, simultan cu consolidarea şi îmbunătăţirea statutului de centru financiar internaţional, centru comercial şi de transport maritim al regiunii.

Noul lider al Hong Kong a fost solicitat să menţină unitatea socială şi administrativă a regiunii respectând şi aplicând cu acurateţe principiul „o ţară, două sisteme”.

Lam Cheng Yuet-Ngor a câştigat, la 26 martie a.c., alegerile pentru funcţia de director executiv al HKSAR, cu 777 din cele 1.163 de voturi valabil exprimate.

Anul acesta, la 1 iulie, se vor împlini 20 de ani de la revenirea Hong Kong sub administrarea guvernului de la Beijing, după ce în 1898 Marea Britanie a încheiat o înţelegere cu autorităţile imperiale privind concesionarea teritoriului pentru o perioadă de 99 de ani.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.