România dorește amplificarea exporturilor către China

România are ca principal obiectiv în relația cu China echilibrarea treptată a balanței comerciale bilaterale, prin amplificarea exporturilor românești către China, prin creșterea de exporturi de produse agro-alimentare și cu valoare adăugată ridicată, a declarat premierul Viorica Dăncilă în cadrul întâlnirii avute miercuri, la Palatul Victoria, cu Excelența Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România. În cadru discuției, a fost exprimat interestul Guvernului de la București pentru cooperările în domeniul transporturilor și energetic.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, în domeniul transporturilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat interesul României pentru cooperarea cu partea chineză în proiecte de infrastructură rutieră, în transportul naval, precum și în transportul aerian. De asemenea, a mulțumit părții chineze pentru interesul manifestat față de dezvoltarea infrastructurii feroviare din România, din perspectivă națională, dar și în contextul conectivității regionale.

În domeniul energetic, premierul Viorica Dăncilă a evidențiat atuurile pe care România le prezintă atât din punct de vedere al poziționării geografice, cât și al resurselor energetice, acestea putând constitui un stimulent pentru investitorii chinezi. De asemenea, a fost abordată cooperarea între cele două părți în domeniul energiei nucleare.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și ambasadorul Xu Feihong au invocat necesitatea facilitării contactelor people-to-people și susținerea turismului bilateral. Nu în ultimul rând, ambele părți au exprimat disponibilitatea pentru o cooperare activă și constructivă în cadrul formatului de cooperare 16+1, pentru valorificarea întregului potențial pe care acesta îl prezintă.

În cadrul dialogului, cei doi oficiali au salutat dinamica relațiilor bilaterale desfășurate în cadrul Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre România și China, evidențiind dorința de intensificare a dialogului politic și de consolidare a cooperării economice.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Înţelege China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.