Înălţimile “golanului” de la Cotroceni!

Disperare! Disperare şi limite! Disperarea ultimelor luni de boiereală pe banii poporului! Limitele înguste în care se cramponează politic, electoral şi uman, care îi generează dureri îngrozitoare, încât simte nevoia să iasă la declaraţii cel puţin tâmpite. În acest caz, ”mai mult ca tâmpitul” este golăneala de care preşedintele Iohannis dă dovadă în exces din disperare.

Preşedintele frizează decenţa. Când nu dispare pentru a face un selfie pe crestele Carpaţilor, escaladează pas cu pas înălţimile golanului infatuat, superficial și inuman instaurat la Cotroceni!

DEMAGOGUL ȘI „INFATUAȚII”!

Ce nu pare să ştie președintele promotor al urii și tot mai inutilii săi consilierii este că invectiva cu „golăneala” nu este o chestiune de originalitate publică. De la Ion Iliescu, la Lucian Boia, există o distanță uriașă. Primul a făcut istorie, al doilea o înțelege ceva mai bine decât Iohannis, dar tot prost și parțial.

SEPARATISTUL DE LÂNGĂ NOI!

Ce spunea Boia în noiembrie 2018?

„În Ungaria și în Polonia sunt niște derapaje de natură ideologică. La noi sunt niște derapaje de natură penală. E o diferență, dar există și speranța că la noi se poate rezolva mai ușor. Fiindcă la ei, ceea ce se petrece, dacă într-adevăr e motivat ideologic, sunt lucruri care au o anumită greutate. Pe când la noi e o golăneală, ca să zic așa. Dacă reușim să scăpam de golaniada asta … pentru că nu sunt impedimente de ordin ideologic, nu principiile sunt discuîia acum în Romania, ci faptul că unii vor să-și salveze pielea. (…)” (Ziare.com)

Simetria declarațiilor lansate joi de președintele Iohannis, cu afirmațiile fostului turnător la securitate Boia, este una care sfidează perfecțiunea şi drepturile de autor!

Războiul israeliano-palestinian produce CENZURĂ LA COTROCENI!

Pe cine să mai mire că Iohannis, președintele tuturor românilor (mai ales al celor care încalcă legea, ordinea publică și bunul simț), se inspiră dintr-un fost membru al Brigadierilor Securității?

Spânzuratul de funcţia prezidenţială confundă spaţiul românesc cu negura sfidător-superficială care îi asfixiază comportamentul, generând disperare şi exclusiv pagubă. Pentru că în timp ce acuză că „Golăneala Guvernului PSD de astăzi a depășit orice limită”, Iohannis pare dispus să acţioneze oricât de malefic şi distructiv, dacă nu pentru a mai prinde un mandat, cel puțin pentru a lăsa praf și pulbere în urma lui.

Să ieşi la o declaraţie idioată, ruptă de realitate, şi să pronunţi PSD – pesedişti de zece ori, asta da obsesie, asta da disperare fără leac!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.