COVID-19 | Difrența dintre simptomatici și asimptomatici

Cazurile simptomatice și cele asimptomatice COVOD-19 sunt și trebuie tratate în același mod, pentru că în ambele cazuri vorbim de persoane putătoare ale noului coronavirus, a declarat în această seară Shi Guoqing, Director adjunct al Centrului de Urgență din cadrul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, expert al Comisiei Naționale de Sănătate.
În cadrul conferinței de presă cu numărul 120, organizată de autoritățile din Beijing de la declanșarea epidemiei COVID-19, Shi Guoqing a prezentat într-un mod cât se poate de simplu diferențele dintre cele două cazuri.
Mai mult, în această seară s-a informat că nu există dovezi clare care să ateste că somonul este gazdă sau gazdă intermediară a noului coronavirus, chiar dacă unele zonele în care a fost vândut somon au fost găsite contaminate.

O persoană simptomatică infectată cu noul coronavirus prezintă semnalmentele generale de infectare: temperatură ridicată, stare de oboseală, senzație de răceală, dificultate de respirație. De asemenea, în urma testării la computerul tomograf (CT) sunt observate transformări patologice la nivelul plămânilor. Mai mult, infecția este confirmată în urma testării cu acid nucleic.

O persoană asimptomatică infectată cu noul coronavirus nu prezintă niciun semnalment general, iar în urma testării CT, de asemenea, nu sunt înregistrate transformări patologice. Totuși, în urma testării cu acid nucleic aceste persoane primesc un rezultat pozitiv.

Cele două categorii de cazuri sunt considerate infectate COVID-19 și sunt tratate în mod similar, sunt plasate în carantină, urmând să fie făcute verificări și testări în rândul persoanelor cu care au intrat în contact și acolo unde este cazul se instituie carantina.

Pe de altă parte, Shi Guoqing (foto) a subliniat că în urma noilor verificări și testări „nu avem probe pentru a spune cu certitudine că somonul este gazdă sau gazdă intermediară a noului coronavirus„. Totuși, toți cei care au cumpărat și consumat somon sau orice tip de pește din piața Xinfadi din Beijing au fost rugați să ia în calcul necesitatea efectuării testului cu acid nucleic, pentru că „în câteva locuri din piață unde s-a vântut somon am găsit zone contaminate„.

Shi a subliniat că „înainte de a intra peștele în piață, nu am identificat niciun virus activ la acest somon„, însă trebuie avut în vedere că „dacă cineva a fost consumat pește care are acest virus, există riscul de contaminare„.

Autoritățile au mai evidențiat în această seară și o serie de măsuri adoptate pentru a evita specula și creșterea prețurilor la produsele agroalimentare, dat fiind că piața en gros Xinfadi este cea mai mare din Beijing, o sursă de aprovizionare inclusiv pentru marile magazine.
Oficialii au subliniat că deja au avut loc discuții și informări cu marile lanțuri de magazine pentru a se asigura că va fi satisfăcut necesarul de produse vegetale, fructe și carne, dar mai ales că nu vor crește artificial prețurile.

Pentru asigurarea cantităților necesare de produse au fost contactate provinciile învecinate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.