COVID-19 | Focarul de infecție din Beijing a fost pus sub control

Focarul de infecție cu noul coronavirus din Beijing a fost fost izolat și pus sub control, a declarat astăzi Wu Zunyou, epidemiolog șef în cadrul Centrul chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).
Potrivit acestuia, noile cazuri confirmate și raportate zilnic nu reprezintă infecții noi din acea zi, ci infecții care au fost detectate în timpul procesului de monitorizare. Wu a explicat că majoritatea celor 21 de cazuri noi raportate miercuri, 17 iunie, au fost infectate înainte de data de 12 Iunie.

În aceste condiții, având în vedere că virusul se răspândește la nivel global, evenimentul înregistrat la Beijing poate fi încadrat în „pragul așteptărilor”, ca fiind un focar „normal”. 

Oficialul chinez a mai precizat că apogeul ultimului grup de la Beijing a avut loc la 13 iunie, fiind așteptat să apare noi cazuri în zilele următoare, dar numărul va fi în scădere.

În urma cercetărilor s-a constat asemănarea focarelor COVID-19 din piața alimentară din Beijing și cea din Wuhan. Wu Zunyou a subliniat mediul rece și umed, favorabil noului coronavirus COVID-19. Cele mai multe cazuri de infecție au fost înregistrate în rândul vânzătorilor de fructe de mare și carne, aceștia fiind încă sub supraveghere medicală.

Cel mai important este că piața Xinfadi a fost închisă, iar alerta a fost trimisă imediat„, a declarat Wu, persoanele infectate fiind identificate rapid, fapt care a limitat transmisia virusului. „Este cert că cele mai multe infecții identificate în ultimele trei zile au avut loc înainte de închiderea pieței„.

În perioada 11-17 iunie, în capitala Beijing au fost raportate 158 ​​de cazuri COVID-19 transmise intern.

În această perioadă, în Beijing au fost testate cu acid nucleic 356.000 de persoane, capacitatea zilnică de testare ajungând, joi, la peste 90.000.

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, autoritățile din Beijing au decis sistarea tuturor serviciilor inter-provinciale de transport pasageri.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.