COVID-19 | Beijingul NU este blocat!

Beijingul nu este și nu a fost blocat ca urmare a noului focar COVID-19, însă ieșirea-intrarea din și în capitală au fost înăsprite, pentru a opri transmisia virusului, a declarat Pan Xuhong, directorul adjunct al Biroului pentru Securitate Publică din Municipiul Beijing. Potrivit acestuia, măsurile adoptate sunt în conformitate cu strategia de prevenire și control a răspunsului secundar de urgență.

În această dimineața, Comisia de Sănătate din Beijing a anunțat că , în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 25 de noi cazuri COVID-19, toate transmisii locale, numărul total al infecțiilor în perioada 11-18 Iunie fiind de 183.

Principala preocupare a autorităților capitalei Chinei vizează eliminarea tuturor surselor de infecție, Pan Xuhong subliniind că pentru a preveni răspândirea epidemiei au fost stabilite trei grupuri de persoane care au restricție să părăsească Beijingul: (1) toți pacienții confirmați/suspecți, purtătorii asimptomatici și contactele apropiate, dar și persoanele cu simptome de febră; (2) persoanele care au fost în piața en gros Xinfadi sau care au fost în contact apropiat cu personalul pieței după data de 30 mai; (3) persoanele aflate în zonele cu risc ridicat și mediu din Beijing.

Pentru restul populației din Beijing, autoritățile recomandă „evitarea călătoriilor neesențiale„. În cazul în care este necesară părăsirea capitalei, trebuie efectuat testul cu acid nucleic.

Ca măsuri suplimentare, Beijingul va consolida inspecția și controlul transportului de persoane, inclusiv a la nivelul aviației civile, căilor ferate și autostrăzilor.

Pe transportul aerian și feroviar au fost impuse restricții la achiziționarea biletelor de grup, pentru pacienții confirmați sau suspectați, asimptomatici sau a contactelor apropiate celor care au fost în piața Xinfadi.

Cei familiarizați cu realitățile chineze, știu că pe baza numărului de telefon mobil (conectat automat la un document de identitate), poate fi stabilită prezența în zonele de risc.

Dincolo de testarea obligatorie a temperaturii corporale, pentru pasagerii liniilor aeriene și feroviare se face obligatoriu și testului cu acid nucleic, înainte de îmbarcare.

Autoritățile verifică toate vehiculelor care părăsesc Beijingul, fiind necesare rezultate negative ale testelor cu acid nucleic pentru toți pasagerii, efectuate în termen de 7 zile.
Toate mijloacele de transport în comun, inclusiv taxiurile, serviciile de curierat și inter-provinciale de călători, către Beijing au fost suspendate.

În această perioadă, s-a revenit la măsura interdicției accesului în zonele rezidențiale a persoanelor care nu locuiesc în zonă. De asemenea, a fost reimpusă restricția intrării în Beijing a persoanelor care vin din alte zone cu risc ridicat din China. Cei care vin la Beijing din zonele cu risc scăzut sunt înregistrați și incluși într-un sistem de monitorizare pentru a se acționa în timp util în situația în care apar simptome specifice infecției.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.