COVID-19 | 10,25 milioane de chinezi testați în trei zile, la Sud de Beijing

Locuitorii orașul Shijiangzhuang, capitala provinciei Hebei, aflat la peste 300 de kilometri de Beijing, au fost testați în masă cu acid nucleic, după ce au fost descoperite câteva zeci de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus Covid-19. În urma testării, din cei 10,25 milioane de locuitori 384 au avut rezultat pozitiv, din care 161 de cazuri asimptomatice. (Surse: CGTN, CRI, Xinhua)

În urma acestei situații, Comisia Naționale de Sănătate din China a dispus instalarea unui laborator temporar de testare (foto), ridicat în zece ore și capabil să testeze zilnic un milion de probe cu acid nucleic.

Directorul Comisiei Naționale de Sănătate din China, Ma Xiaowei, a declarat că autoritățile chineze și locuitorii provinciei Hebei „trebuie să intre complet în stare de urgență”, activitățile antiepidemice în provincia fiind consolidate „pentru prevenirea răspândirii pandemiei cu toate eforturile”.

Mai mult, 3.000 de cadre medicale au fost trimise la Shijiangzhuang, pentru a susține eforturile de prevenire și control epidemic.

Potrivit datelor oficiale prezentate duminică dimineața, China a înregistrat la nivel național 131 de noi cazuri de infecție Covid-19. La nivel național, numărul total al cazurilor (de la declanșarea epidemiei) a ajuns la 97.518 (+131), cu 4.798 (+2) decese și o rată generală de recuperare de 93,67% (vezi graficul).

După vizita făcută în provincia Hebei, vicepremierul chinez Sun Chunlan a declarat că 85,5% dintre cei infectați provenind din zone rurale, cei mai mulți fiind vârstnici. Potrivit acestuia, zonele rurale, școlile, centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice, închisorile, spațiile religioase, trebuie monitorizate îndeaproape.

Deși nu există dovezi care să sugereze vreo legătură directă a adunărilor religioase cu sursa infecțiilor din districtul Gaocheng din orașul Shijiazhuang, toate spațiile religioase au fost închise iar activitățile religioase suspendate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.