COVID-19 | China continentală, ZERO cazuri în ultimele 14 ZILE!

Zona continentală a Chinei (1,4 miliarde locuitori) a marcat, astăzi, a 14-a zi consecutivă fără cazuri locale de infecție COVID-19, ultimul caz fiind înregistrat la data de 17 Februarie. Potrivit datelor prezentate de reprezentanții Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), astăzi, au fost raportate 14 noi cazuri asimptomatice și zece noi cazuri de infecții COVID-19 de import. De asemenea, nu au fost raportate decese legate de COVID-19.

De la declanșarea epidemiei COVID-19, numărul total de cazuri confirmate COVID-19 în zona continentală chineză a ajuns la 89.943, în timp ce numărul deceselor este de 4.636.

La nivelul întregii Chine, de la declanșarea epidemiei, au fost înregistrate 101.995 cazuri (din care 5.040 cazuri de import), 4.845 decese, 247 de pacienți asimptomatici se află observație medicală, rata recuperare la nivel național fiind de 94,78%.

Capitala Beijing, cu 22 de milioane de locuitori, avea raportate, astăzi, ZERO noi cazuri, 13 aflată încă în observație, cu un total general de 1.049 cazuri (nouă decese) și o rată de recuperare de 97,9%.

Trebuie subliniat că în China se continuă testarea masivă cu acid nucleic, călătoria între provincii cu transportul public (autocare, tren, avion) fiind condiționată de un rezultat negativ la testarea Covid-19. Costul unei testări este, la nivelul întregii țări de 80 yuani (aproximativ 50 lei).

De asemenea, sunt menținute controalele la intrarea în toate instituțiile publice și spațiile aglomerate, prin intermediul scanării unui Cod QR, cu ajutorul telefonului mobil.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.