COVID-19 | China oferă vaccinuri pentru mai mult de 100 de țări!

De la declanșarea pandemiei Covid-19, China a furnizat materiale anti-epidemice pentru un număr de 160 de țări și organizații internaționale, iar în ultimele luni a oferit vaccinuri pentru mai mult de 100 de țări.
Între țările europene care au primit și asigură vaccinarea cu produse anti-Covid-19 chinezești se regăsesc: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Belarus și Ucraina, cea din urmă începând deja procesul de vaccinare a membrilor delegațiilor olimpice și paralimpice calificați la JO de Vară de la Tokyo. (vezi grafic)

De asemenea, China va dona 50.000 de doze de vaccin Sinovac care vor fi destinate jucătorilor care vor participa la Copa America, programată în perioada 13 Iunie-10 Iulie, în Columbia și Argentina.

Un studiu privind eficacitatea vaccinului CoronaVac produs în China arată că are o eficiență de 85% la persoanele spitalizate și 89% în prevenirea cazurilor severe. Studiul a fost realizat pe aproximativ 10,5 milioane de persoane din China vaccinate cu două doze, o doză sau care nu au fost vaccinate.

Alte câteva studii au fost făcute pe vaccinul Sinovac, ratele de eficacitate variind de la puțin peste 50% în Brazilia, la 65% în Indonezia și peste 91% în Turcia.

China are în prezent cinci vaccinuri utilizate în campania națională de imunizare în masă. Studiile arată că eficacitatea vaccinurilor variază de la peste 50, până la 79%.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate, până vineri, în China au fost administrate peste 192,13 milioane de doze de vaccinuri anti-Covid-19.

Raportările de astăzi arată că în zona continentală a Chinei au fost înregistrate ZERO cazuri de transmitere locală Covid-19, 11 cazuri de import și 16 cazuri asimptomatice.

Raportările generale la nivelul întregii țări arată că de la începutul epidemiei, astăzi, China raportează un total de 103.315 cazuri, din care 97.910 au fost recuperate, iar în 4.856 cazuri a fost înregistrat decesul.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.