FORMATUL “17+1”-1 | România între șicanele Occidentului și determinarea Chinei! (II)

Pentru a înțelege cum a ajuns România, din postura de prietenă tradițională, un inamic al Chinei, trebuie să privim spre București, spre guvernanții agreați de Bruxelles și Washington, spre toți trădătorii intereselor naționale!

Trebuie să avem curajul să arătăm cu degetul spre mandatele prezidențiale deținute succesiv de Traian Băsescu și Klaus Iohannis, spre mandatele de ministru de Externe al demolatorului diplomației române, Bogdan Aurescu, dar și spre partidele politice: PNL și USR-PLUS, entitățile prin intermediul cărora Parlamentul României a fost transformat în imaginea neputinței și trădării naționale!

Trebuie să avem curajul, de asemenea, să spunem că toți acei politicieni care au îndrăznit să construiască, sau măcar să încerce o apropiere de China, au fost tocați în malaxorul anti-corupției la comandă, în procese interminabile și în închisori, în morile toxice ale unei mass media vândute, controlate și reduse la nivelul birourilor de tradus și copiat acte.

Nu în ultimul rând, trebuie să avem curajul să arătăm cu degetul, și o voi face cu nume, prenume și fapte, în episodul următor, spre cei trimiși în misiune diplomatică în China, să reprezinte România. Însă, la Beijing, România are deja al doilea ambasador care face eforturi să distrugă relația, care a transformat Ambasada în moșie personală, care confundă obsesiile și frustrările personale cu diplomația!

Zeci de mii de euro sunt cheltuiți lunar numai pentru plata celor rămași în misiune diplomatică în China, bani care au doar rolul de sinecuri în bani lichizi, fără a mai pune la socoteală cheltuielile de masă, casă, diurne, transport etc.

Înainte de orice, ambasadorii sunt oameni, chiar dacă realitatea ne arată că la Beijing avem un diplomat de strânsură, lipsit de elementarele calități nu doar diplomatice, ci și de maniere și educația celor șapte ani de acasă.
Este principalul motiv pentru care Ambasada României în China a ajuns să fie în incapacitate de funcționare normală, iar Consulatul României din Beijing să fie închis de șapte luni. Niciun om cu pretenții, experiență și respect profesional nu poate lucra cu un ambasador abuziv, agresiv și violent, motiv pentru care pe deoparte s-a demisionat sau au fost rezolvate rechemări de la post înainte de termen (în cazul celor care au îndrăznit să rămână verticali), iar pe dealtă parte de aproape doi ani centrale MAE de la București se confruntă cu o criză de înscrieri pentru posturile libere în China.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, Consulatul General al României de la Hong Kong este închis, iar Consulatul General al României de la Shanghai funcționează cu un singur funcționar, și acesta la final de mandat!

În China avem români decedați! Sigur se cunoaște la București, cum în mod cert se cunoaște că procedurile de repatriere necesită implicarea la nivel de Ambasadă, nu doar de Consulat.
Se cunoaște și faptul că singurul funcționar consular de la Shanghai trebuie să acopere nu doar întregul teritoriu al RP Chineze, cu regiunile Hong Kong, Macao și Taiwan, ci și problemele consulare ale românilor din Republica Mongolia și Myanmar. Pe scurt, un singur om pentru un teritoriu de milioane de kilometri pătrați și numeroase și diverse probleme consulare.

Acest tablou al realităților diplomatice românești din China poate să fie tolerat și menajat la București doar de o echipă inconștientă și preocupată să distrugă o istorie uneori de invidiat.

Președintele Klaus Iohannis și Ministrul Bogdan Aurescu poartă responsabilitatea dezastrului în care a fost adusă relația României cu China, cei doi fiind principale instrumente în aplicarea proiectelor anti-românești! Căci atacurile la adresa Chinei, escaladate cu inconștiența și demența din ultimii ani, sunt tot atâtea atacuri la nevoile și intersele economice și sociale ale României!

Prin Iohannis și Aurescu, susținuți de PNL-USRPLUS și de diversioniștii euro-atlantici, România a devenit un stat colonie, incapabil să decidă și să acționeze potrivit propriilor nevoi și interese, controlul SUA-UE fiind evident în toate acțiunile politice, economice, sociale și culturale, cu un singur rezultat: prăbușirea conștiinței naționale și deturnarea de la credință și morală!

Acestea fiind evidențiate, avem o parte dintre explicațiile care stau la baza utilizării României ca intrument anti-China, ca entitate națională care evacuează companiile și investițiile chineze, ca umil și ridicol instrument de șicană euro-atlantic la adresa proiectelor Chinei, dar și ale Rusiei.

Responsabili și cu orice risc, trebuie să respingem transformarea României în țară de manevră în Europa de Est, aflată la discreția intereselor și războaielor Occidentale, care au preluat controlul asupra președintelui, guvernului și parlamentului de la București!

Așa cum am arătat deja, în următorul text voi evidenția cum o “cioacă” aflată la post în China, protejată a ambasadorului penal – după toate criteriile și șabloanele guvernaților de azi de la București – manevrează, amenință, avertizează și blocheză orice șansă de cooperare cu Beijingul. Ultimul caz concret: Expo China-ECE 2021!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CHINA-ECE, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Români în China, România, România - China, Rusia, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.