În „războiul din Ucraina”, România a intrat în scenariul … izoletelor!

Aflu că nu doar Franța se alătură trupelor militare străine deja prezente în România, dar și Germania vine cu trupe, ca să ne apere de un conflict militar care nu va avea loc. Devine tot mai clar că războiul imaginar promovat de Occident în Ucraina a intrat în scenariul … izoletelor lui Iohannis și Arafat!

Subiectul Ucraina devine pe zi ce trece o gaură neagră în care dispar resurse financiare și materiale, pentru care nimeni, niciodată, nu va răspunde, așa cum nimeni nu răspunde pentru jaful produs pe seama pandemiei.

Nu se răspunde la nivelul României, cum nu se întâmplă la nivelul Uniunii Europene, situație care reconfirmă uriașul plan transnațional privind drenajul resurselor publice în conturi private.

În numele cui susține ministrul Aurescu escaladarea tensiunilor cu Rusia?

Odată intrat la guvernare, PSD a domolit orice curiozitate privind zecile de miliarde de euro cu care Guvernul Cîțu a îndatorat România, privind miliardele de euro dispărute în afacerile cu produsele pandemice. În aceste condiții, din punct de vedere politic, PSD devine complice la furt, alături de instituțiile statului care … nu văd!

Insist să arăt că România are probleme interne extrem de grave asupra cărora Guvernul și Parlamentul controlat de PSD și PNL ar trebui să se concentreze. Frigul din școli și spitale, costurile uriașe la utilități stabilite prin fraudă politică-economică, accesul la serviciile medicale … sunt doar o mică parte dintre problemele care macină România.
Cu toate acestea, guvernanții de la București au trecut la noul Covid-19 la modă, „iminentul război din Ucraina” care, știe o lume întreagă, nu va avea loc. O știe și președintele Iohannis, și premierul Ciucă, și ministrul Dîncu de la Apărare … însă cu toții demonstrează un servilism și o inteligență specifică televiziunilor de „brekin-niuz”!

Manipularea socială este produsă prin intermediul instituțiilor media conectate la rândul lor la resurse financiare publice, adică resurse bugetare aflate la dispoziția guvernelor sau instituțiilor de genul UE sau NATO, resurse niciodată transparente pentru că … află dușmanul!

Rusia nu dorește război. SUA, da!

Și, în timp ce nu are călduri în școli și spitale, nu are resurse pentru a asigura o minimă decență socială, prin intermediul ministrului Apărării, Vasile Dâncu, Guvernul ne anunță că … :

„există în momentul acesta un stoc, să spunem aşa, destul de important de locuri în care am putea să cazăm mii de posibili refugiaţi. Evident că avem şi o zonă de rezervă în care am putea să multiplicăm, sau să aducem de trei-patru ori mai multe locuri, chiar până la zecii de mii, să spunem, în această zonă”. (vezi AICI)

Prin urmare, România dispune de resurse pentru sprijinirea unor refugiați străini, dintr-un posibil conflict care nu ne privește, dar … pentru românii aduși la nivelul de trai al unor refugiați în propria țară nu există interes real.

Rămân la convingerea că Rusia are lideri și politicieni care demonstrează o mai mare luciditate decât oferta Occidentului, motiv pentru care Ucraina și cu atât mai puțin România nu vor fi atacate, așa cum își doresc destui inconștienți etichetați drept analiști!

Ce rămâne, însă, după tot acest spectacol în care România este târâtă și siluită de partenerii externi prin complicitatea politicienilor de la București, ce rămâne românilor după mandatele unui președinte străin de propria țară, de Iohannis vorbesc, sunt: sărăcia lucie, datorii interne și externe uriașe, și trupele străine cantonate în propria țară și pentru care trebuie să suportăm costurile pentru o durată nedeterminată.

Germania preferă o alianță cu Rusia împotriva Chinei!

Cu aceste dezastre, ieri, în urma ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării, președintele Iohannis s-a lăudat:

„Aceste demersuri sunt rezultatul eforturilor pe care eu personal și membri ai Guvernului le-am depus, inclusiv în cadrul discuțiilor directe pe care le-am avut în ultima perioadă. Am spus-o constant și repet că suntem gata să găzduim o prezență aliată crescută pe teritoriul nostru.”Klaus Iohannis, 26 Ianuarie 2022

Sunt surprins că niciunul dintre analiștii, dintre strategii, dintre comentatorii situației tensionate dintre Rusia și Ucraina, nu a sesizat ridicolul în care Moscova a împins NATO, SUA și țările est-europene atunci când a solicitat retragerea trupelor din România și Bulgaria.
Cine mai are puțină minte înțelege că solicitarea Moscovei este o replică în oglindă, plină de ironie și bătaie de joc, la adresa SUA-NATO care au cerut Federației Ruse să își retragă trupele de pe propriul teritoriu. A fost o replică la care mulțimea de … analiști și strategi a reacționat excesiv!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Din presa românească, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, România, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.