VLADIMIR PUTIN: Mecanismele financiare sunt folosite pentru ca lumea să plătească pentru erorile unor state!

Acțiunile prost concepute și egoiste ale anumitor state, care, prin utilizarea mecanismelor financiare, mută propriile greșeli de politică macroeconomică în restul lumii, au generat situația critică apărută în economia mondială, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cadrul celui de-al 14-lea Summit BRICS organizat de China, în perioada 23-24 Iunie în sistem video-conferință, sub tema „Promovarea parteneriatului BRICS de înaltă calitate, accesul într-o nouă eră de dezvoltare globală”. Potrivit acestuia, doar pe baza unei cooperări oneste și reciproc avantajoase pot fi căutate căi de ieșire din situația de criză.

Arătând că este pregătită să continue să promoveze interacțiunea strânsă cu toți partenerii BRICS, președintele Putin a subliniat că Rusia va aduce o cotribuție tot mai mare pentru ca organizația să joace un rol tot mai important în afacerile internaționale.

„Având în vedere complexitatea provocărilor și amenințărilor cu care se confruntă comunitatea internațională și a faptului că acestea depășesc granițele, trebuie să venim cu soluții colective. BRICS poate aduce o contribuție semnificativă la aceste eforturi”, a transmis liderul rus.

Acesta a subliniat că „provocările precum soluționarea conflictelor, lupta împotriva terorismului și a crimei organizate, inclusiv utilizarea criminală a noilor tehnologii, schimbările climatice și răspândirea infecțiilor periculoase, pot fi abordate doar prin eforturi comune”.

Nu în cele din urmă, președintele Vladimir Putin a afirmat că „lumea are nevoie de direcția impusă de țările BRICS în definirea unui curs unificator și pozitiv, pentru formarea unui sistem cu adevărat multipolar de relații interstatale bazat pe normele universale ale dreptului internațional și pe principiile cheie ale Cartei ONU”, direcție pentru care a evidențat că „se poate conta pe sprijinul multor state din Asia, Africa și America Latină, care caută să ducă o politică independentă”.

Mesajul transmis de președintele Putin se regăsește în Declarația de la Beijing a celui de-al 14-lea Summit BRICS, document în care se arată că guvernanța globală trebuie să se bazeze pe consultare și colaborare în beneficiul tuturor, respectând independența, suveranitatea, egalitatea, interesele și preocupările legitime ale fiecărei țări, pentru a face organizațiile multilaterale mai receptive, eficiente, transparente și credibile.

De asemenea, în Declarația de la Beijing a BRICS apare necesitatea ca fiecare țară de fie lăsată să decidă potrivit propriilor interese, nevoi și condiții, atât în problemele economice și politice, cât și în cele care privesc mediul și tranziția enegetică, dar și susținerea dialogului Rusia-Ucraina.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, BRICS, China, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.